Am depus la o sectie de politie o plangere penala pentru inselaciune,eu fiind persoana vatamata.
Cazul a fost preluat pentru cercetare de catre SICE(Serviciul de combatere a Criminalitatii Economico-financiare).Agentul care m-a chemat la audieri ,mi-a luat o declaratie de martor si a clasat dosarul pe motiv ca fapta nu a fost savarsita cu intentia prevazuta de lege.Am contestat la Primul procuror ordonanta si mi-a fost acceptata actiunea.Dosarul a fost redeschis si am fost chemat din nou la audiere,de data aceasta ca persoana vatamata,asa cum era normal.Ajuns la serviciul SICE al Politiei am constatat cu stupoare ca de dosar se ocupa acelasi Agent Principal care in urma cu ceva timp pusese rezolutia si facuse cercetarile(gresit din punctul meu de vedere)Am refuzat sa dau declaratie acelui Agent si am depus o cerere de recuzare pe motiv ca politistul s-a pronuntat odata cu privire la acel dosar.Acelasi lucru am vrut sa fac si cu procurorul care instrumenteaza cazul si care .....culmea este TOT ala care a dat clasarea dosarului.
Nu mi-a fost aprobata cererea de recuzare si acum trebuie sa fiu chemat sa dau declaratie in fata politistului pe care il recuzasem.
Politistul tembel cred sau manjit de faptuitorul din acest dosar,mi-a luat declaratie de martor desi eram persoana vatamata,nu a chemat faptuitorul pentru a da declaratie si a inchis dosarul dupa 2 ani.#-o
1.Ce pot sa fac legal pentru a fi audiat de alt Politist si eventual dosarul sa ajunga la alt procuror?
2.Pot cere stramutarea dosarului ,recuzarea celor doi care au instrumentat si s-au pronuntat asupra lui?
3.Pot cere inregistrarea audio sau video a declaratiilor care se dau in acest dosar?
Multumesc!
Nimic?
Nicio idee ?
Pot cere oficial inregistrarea audio sau video(facuta de politie)a declaratiei pe care o voi da eu si a celor care vor declara ceva in aceste cercetari?
Puteti solicita in mod expres acest lucru, in cursul urmăririi penale, ca regula conf. c.p.p., audierile se înregistrează cu mijloace tehnice audio sau audiovideo, totusi, in lipsa de mijloace, se consemneaza acest motiv si se trece mai departe.
Va multumesc pentru raspuns!
Am vazut care e cauza acestor anomalii:
Persoana care m-a inselat este unul dintre lichidatorii judiciari care l-au ajutat pe Dragnea sa preia cam tot ce misca in Teleorman.
Concret,am fost angajatul societatii X,sociatate ce a intrat in lichidare judiciara.Lichidatorul avenit la mine si mi-a propus sa asigur paza obiectivului pentru o suma de bani lunar,lucru ce l-am facut pana la vanzarea obiectivului.
Problema e ca acel lichidator a ....uitat sa-mi mai dea cca 10000 lei(restul i-a virat in cont sau numerar) motivand ca o sa primesc banii dupa ce Judecatorul Sindic o sa faca imparteala banilor rezultati din vanzarea bunurilor societatii.Am inregistrat cu camera ascunsa toate discutiile cu acest lichidator.Nu am o hartie /contract intre mine si lichidator,am doar extrasele decont in care apare lichidatorul ca deponent al banilor si filmarile cu camera ascunsa in care recunoaste ca e dator catre mine si propune un termen in care imi va achita suma.
Politistii incearca sa ma convinga ca nu e treaba lor si ca e o chestie civila,dupa 4 ani.
Dupa 4 ani de stat degeaba,au clasat dosarul odata,l-am redeschis si acum vor sa-l claseze din nou.Nici macar nu l-au chemat sa-l intrebe ceva,orice despre situatie. E sau nu inselaciune? E caz civil sau penal?
Daca actionez civil,fapta e prescrisa ?Tinand cont ca au trecut 5 ani de la ultima plata,desi intre timp i-am mai trimis somatii si am asteptat sa faca Politia ceva.Nu a facut nimic,doar s-a interesat daca eu am fost angajat in alta parte.In prostia lor nu stiu ca am dreptul la mai multe joburi conform Codului Muncii..
Multumesc!