avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea concedierii prin oferta unui salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea concedierii prin oferta unui salariu compensatoriu

Ma dau afara din motive economice si desfiintare post. Am cerut preavizul de 20 de zile care sa contina si motivatia urmat de decizia de concediere. Mi-au propus sa stabilesc eu data incetarii contr indiv de munca cu "acordul partilor" si mi-au oferit un salariu compensatoriu (la valoarea negociata si nu cea din CIM). Am fost de acord. Acum vor de la mine cererea de desfiintare a CIM cu acordul partilor cu data agreata. Eu cum pot fi sigura ca se vor tine de cuvant in legatura cu salariul compensagoriu promis? Exista vreun acord pe care-l pot semna cu ei? Mentionez ca: nu stiu de existenta vreunei organigrame, a vreunui regulament de ordine interioara (unde, probabil, ar trebui sa fie trecute si conditii de plati compensatorii etc) sau a fisei postului pe care eu il ocup in momentul de fata. Sunt angajata lor, cu acte, de 9 luni. Multumesc anticipat. A
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 21 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
irinam5 a scris:

... Acum vor de la mine cererea de desfiintare a CIM cu acordul partilor cu data agreata.
...

Asa ceva nu exista in legislatia muncii ... fie veti fi concediata pentru desfiintarea postului, fie depuneti cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.
In ultima situatie nu veti putea beneficia de somaj.

Eu cum pot fi sigura ca se vor tine de cuvant in legatura cu salariul compensagoriu promis? Exista vreun acord pe care-l pot semna cu ei?

Semnati un acord cu angajatorul cu privire la plata acelui slariu.

Multumesc pentru raspuns.
Pot gasi undeva un model de astfel de acord?

Multumesc inca o data.
Nu exista un anume tipizat ....probabil pe internet puteti gasi asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 2 ani, reincepere lucru noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Care este parerea dvs prind urmatoarea situatie. Un angajator are un salariat in concediu crestere copil 2 ani, cim suspendat, iar dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)