avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imputernicire, angajare avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imputernicire, angajare avocat

Buna ziua
Prietenul meu se afla in arest preventiv, transferat la penitenciar cu rechizitoriul finalizat. Intrebarea mea este:
In calitatea mea de prietena(iubita) a inculpatului pot sa imputernicesc un avocat s pt a studia dosarul sau trebuie sa mearga avocatul la penitenciar? care ar fi solutiile?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:58, 22 Februarie 2017
Da, puteti, cu conditia ca prietenul sa accepte incheierea contractului.
Puteti angaja avocatul pentru studierea dosarului.
Nu este necesar sa ii semneze el angajamentul daca este de acord verbal, de pilda telefonic.

Doar in cazul acordarii de asistenta juridica in fata instantei se impune acordul inculpatului pentru ca nu se poate impune cu forta un avocat anume decat daca acela acorda asistenta juridica obligatorie din oficiu, caz in care inculpatul nu are de ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva pt trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 ce se intampla dupa expirarea termenului de 29 zile de arest preventiv cu un arestat?este transferat la un penitenciar dupa expirarea acestui termen? (vezi toată discuția)
Buna ziua,prietenul meu a furat o mașină are 33de ani era treaz ... Craxxx Craxxx Buna ziua,prietenul meu a furat o mașină și nu are carnet de conducere are 30 de ani era treaz ,imediat din câte am înțeles l a prins poliția,nu are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua prietenul meu este la penitenciarul craiova, nu este ... Diananadia Diananadia Buna ziua prietenul meu este la penitenciarul Craiova, nu este judecat încă, exista vreo probabilitate de a putea cere transfer la Timișoara? (vezi toată discuția)