avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Fiind casatoriti in italia, trebuie sa divortam acolo? Avem si certificat romanesc de căsătorie. Raspundeti va rog. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 12:02, 22 Februarie 2017
Oana2091 a scris:

Fiind casatoriti in italia, trebuie sa divortam acolo? Avem si certificat romanesc de căsătorie. Raspundeti va rog. Multumesc anticipat!


In situatia in care casatoria a fost transcrisa in Roamnia, divortul se poate realiza si in Romania. Costurile fiind indiscutabil mai mici decat in Italia.
Aveti copii minori? Doriti realizarea unui divort prin acord?

Divortul prin acord, se poate realiza prin intermediul unui mandatar comun cu procura speciala, care va poate reprezenta in fata instantei.
Daca partile se inteleg, pot sa isi aleaga ca instanta competenta de solutionare a cererii de divort, orice Judecatorie din tara.

Puteti apela la un avocat care sa va redacteze si sa va reprezinte in aceste demersuri, in vederea desfacerii casatoriei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
AVOCAT GEORGIANA URIAN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in italia bogdan27 bogdan27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri/sfaturi legate de un divort intre un cetatean italian si o cetateana romana. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Divortul romanilor aflati in strainatate ContSters152875 ContSters152875 Buna ziua, Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca doi romani, aflati la munca in strainatate, pot divorta in tara unde muncesc, respectiv Belgia. Casatoria ... (vezi toată discuția)