Buna ziua .
Vreau sa stiu si eu ce posibilitati am de vanzare a unei case . Eu sunt proprietarul .
In momentul de fata in casa sta deja o familie care si-a exprimat dorinta de a cumpara casa .
Exista insa in aspect pe care nu stiu cum sa il rezolv.
Acum ceva vreme , in urma unui process am ,, pierdut,, o bucatica de teren ( exista o hotarare ) , deci s-a modificat si suprafata detinuta. Eu am depus ( printr-o firma) la cadastru documentele necesare pentru obtinerea unei noi hartii cu suprafata . In doua randuri am depus actele si de doua ori au fost respinse . O sa mai incerc si a treia oara dar m-am cam descurajat .
Exista vreo posibilitate sa instrainez ( vand ) casa fara cadastru , sa apara ca proprietari cei care vor sa cumpere ... sa isi bata ei capul cu cadastrul ?
Inteleg ca aveti cadastru dar nu e actualizat cu suprafata pierduta in urma acelui proces .Spuneti-mi va rog daca terenul si-a modificat forma (limitele dintre vecini),sau numai numarul metrilor patrati ca suprafata..Fiindca inscrisurile din Cartea funciara garanteaza ca x este proprietar pe acel teren dar nu garanteaza ca suprafata terenului trebuie sa aiba x mp . Daca in urma procesului s-a modificat doar suprafata , schita cadastrala avand aceeasi forma nu e nevoie de alt cadastru, de aceea vi s-a respins.
Daca ,casa e intabulata , puteti vinde si fara un nou cadastru.
Cadastru
bonitakiss
buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)