avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca part time, desi lucreaza 9 ore/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca part time, desi lucreaza 9 ore/zi

Buna ziua,
In situația in care o persoana urmeaza ca anul acesta sa iasa la pensie pentru limita de varsta si de 3-4 ani lucrează la o societate 9 ore pe zi, dar ea figurează cu CIM cu jumătate de norma (4ore/zi) si nu a avut niciodată, in acesti ani, concediu de odihna, plus ca lucreaza si in zilele de sărbători legale (5-6 ore/zi), nu i s-au platit zilele de concediu, iar zile de sarbatori legale nici nu mai intra in discutie, ce se poate face in acest caz?
Menționez ca această persoană nu dorește sa ii acționeze in instanță pe motiv ca ,,si asa iese la pensie si sa nu isi mai bată capul cu ei", dar eu consider ca este dreptul dansei sa i se recunoască norma întreagă de munca, sa ii achite salariul ca pentru norma întreagă si sa ii dea zilele de concediu sau sa i le plătească.
Un sfat mi-ar fi de mare ajutor.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 22 Februarie 2017
Daca nu dorese sa actioneze in instanta , atunci o alta varianta ar fi sesizarea ITM-ului.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariat cumul de functii mihai_b mihai_b Va supun atentiei urmatorul caz: sunt salariat cu CIM la o unitate (de baza) si mai am un CIM cu timp partial de 4 ore la o alta institutie. Cei de la unitatea ... (vezi toată discuția)
Neclaritati - concediu odihna dploiesti dploiesti Cite zile de concediu de odihna trebuiesc trecute intr-un contract individual de munca al unui angajat pe perioada nedeterminata cu o fractiune de norma de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna la 4ore atancoc atancoc Spuneti-mi va rog,pt.un angajat (in transport persoane)cu 4ore,cate zile de concediu i se cuvin anual? (vezi toată discuția)