avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Baza de calcul CASS plafonata?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Baza de calcul CASS plafonata?

Buna ziua. Intr-un articol am gasit aceasta informatie: "Baza lunară de calcul a CASS, în cazul PFA, este limitată la cinci salarii medii pe economie, adică la valoarea de 15.655 lei/lună, în condiţiile în care salariul mediu pe economie are acum valoarea de 3.131 de lei." Eu sunt o PFA care activeaza ca prestator de servicii. Stiu ca sunt si exceptii dar in cazul meu baza de calcul este plafonata? In baza carei prevederi? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Inter2001 , utilizator 10:10, 24 Februarie 2017
Raspunsul este: da, ambele sunt plafonate in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si somaj dupa noua oug mariana calin mariana calin Pentru PFA independent cu carte de munca si implicit taxe platite (CAS, CASS, somaj) in alta parte, ce trebuie sa fac avand in vedere noua OUG 58? Se depun ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical elam elam buna ziua! am un concediu medical a carui baza de calcul, insumand cele 6 luni anterioare, imi da suma de 14512 lei si un nr de 131 zile , cu un procent de ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratie somaj TeoDora72 TeoDora72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unor aspecte privind completarea declaratiei privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a ... (vezi toată discuția)