avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu acoperisul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu acoperisul

Buna ziua. Acum cateva luni am cumparat un apartament la mansarda (blocul este de 8 ani) la al doilea val de zapada din anul acesta m-am trezit intr-o dimineata cu tavanul din living ud si crapat (fiind din rigips) m-am urcat in pod constat ca se infiltra apa prin acoperis. Am vorbit cu administratorul si a spus ca o sa urce cand nu va mai fi zapada si o sa remedieze problema ,ok dar la mine cine suporta cheltuiala pe reparatie a tavanului? Eu sau cei care au construit bolcul?
Intrbarea este (daca cei care au construit blocul nu vor sa repare tavanul eu vreau sa ii dau in judecata am sansa sa castig, tinand cont ca cei care au facut acoperisul au dat faliment (nu mai sunt de gasit).Multumesc
Cel mai recent răspuns: nellutu , utilizator 02:53, 23 Februarie 2017
nellutu a scris:

daca cei care au construit blocul nu vor sa repare tavanul eu vreau sa ii dau in judecata am sansa sa castig, tinand cont ca cei care au facut acoperisul au dat faliment (nu mai sunt de gasit)

Sunt 2 aspecte distincte faptul ca firma a dat faliment si ca nu vor sa repare tavanul
Dupa ce firma a dat faliment ,legal aceasta nu mai poate presta servicii
Daca apreciati util si necesar va puteti constitui cu pretentii la masa cretala
Sa zicem ca acoperisul numai este in garantie, atunci acoperisul fiind comun trebuie reparat de catre asociatie, automat si repararea stricaciunilor cauzate, trebuie suportate tot de asociatie.
Daca acoperisul este inca in garantie , asociatia trebuie sa notifice dezvoltatorul si constructorul pentru a repara acoperisul si stricaciunile cauzate, iar in caz ca ei nu o fac intr-un termen rezonabil, asociatia sa faca pe cheltuiala ei dupa care sa recupereze in instanta cheltuielile cu acoperisul si stricaciunile cauzate.
Cheia este la comitetul executiv si presedinte.
succes
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu apartament mircica3d mircica3d Buna ziua, Acum doua luni am cumparat un apartament la mansarda prin programul prima casa. Toate buna si frumoase, pana astazi, 12.06.2016, dupa ploaia de ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Acoperis stricat, proprietar necooperant mirela_bum mirela_bum buna ziua, locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc ... (vezi toată discuția)