avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetare contract munca pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetare contract munca pensionare pe caz de boala

Buna ziua,

Am urmatoarea problema : am un angajat care este in concediu medical de boala, avand in ultimele 24 de luni, 547 de zile de concediu medical, cod de boala 140 (tumora maligna).. Ultima zi de concediu medical este pe 24 februarie 2017, deci peste doua zile.
Intrebarea mea este ce fac dupa ultima zi de concediu medical,. Inteleg, conform hg 257/2011, art.82, ca angajatul trebuia sa depuna o cerere la comisie cu 45 de zile inainte de expirea concediului, in vederea incadrarii in grad de invaliditate. El a fost in fiecrae luna la comisie, in ultimele 3 luni.
Pana la primirea decizie de la casa de pensii, el va fi in concediu de odihna, concediu fara plata? Stiti cumva cum se reglementeaza , nu stiu ce spune legea.

Va multumresc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 23 Februarie 2017
Daca are decizie de incadrare in grad de invaliditate, atunci puteti sa ii incetati contractul cu acordul partilor cu ultima zi a concediului medical pt ca pensia de invaliditate sa fie pusa in plata cu 25 februarie.
Pt acest cod se poate lua concediu medical 1 an.
Buna ziua! va multumesc pentru raspuns! Aceasta este problema, ca nu a primit inca! decizia privind gradul de invaliditate, iar concediul medical se termina peste doua zile. A avut concediu medical 1 an si jumatate, conform legii, acordat de comisia de expertiza medicala.
Si el nu cred ca doreste incetarea contractului cu acordul partilor.
Deci, putem merge pe concediu fara plata sau concediu de odihna?
Daca este vorba despre decizie medicala asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II, atunci c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei medicale.

Daca este vorba despre decizie medicala asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul III, atunci c.i.m. poate inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, poate inceta cu acordul partilor sau la initiativa uneia dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. avem un salariat care este in concediu medical de ... cristina_huszarr cristina_huszarr buna ziua. avem un salariat care este in concediu medical de 18 luni (pt.neoplazie) pana la data de 31.08.2022 cand are ultima zi de cm. a primit deja decizia ... (vezi toată discuția)
Buna dimimineata.. sunt educator la o gradinita sociala pana ... Lala1977 Lala1977 Sunt educator la o gradinita sociala pana pe 4 mai sunt in concediu medical( diagnostic cancer malign). 1.Este legal sa mi se desfiinteze grupa la ... (vezi toată discuția)
Am fost diagnosticat cu tumora maligna rinichi operat nefrectomie ... Alex120OLTENITA Alex120OLTENITA Am fost diagnosticat cu tumora maligna rinichi operat nefrectomie radicala ,am fost dat afara de la servici cu motiv ca functia pe care o detineam nu mai ... (vezi toată discuția)