avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa revenirea din concediul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa revenirea din concediul pentru crestere copil

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii: pot concedia o salariata dupa reintegrarea in activitate la revenirea din concediul pentru crestere si ingrijire copil? Daca nu , spune-ti-mi in ce lege este stipulat acest lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 11 Septembrie 2009
1. Nu o puteti concedia pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de la data reinceperii activitatii - art.76 alin.3 C.mun.

2. In rest sunt aplicabile orice dispozitie prevazuta de lege pentru incetarea sau desfacerea c.i.m.
Aceasta angajata nu poate fi concediata pe motive de necorespundere profesionala, insa se poate desfiinta postul. Oricum, chiar daca legea ofera si "portite", credeti ca este moral si omeneste?
nikol.ilea a scris:

Aceasta angajata nu poate fi concediata pe motive de necorespundere profesionala, insa se poate desfiinta postul. Oricum, chiar daca legea ofera si "portite", credeti ca este moral si omeneste?

Stiu ca nu este moral si omeneste acest lucru, dar daca avem in vedere ca marea majoritate a angajatorilor invoca criza , atunci nu se mai pune pentru acestia problema umanitatii sau a moralitatii.
berceanu a scris:

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii: pot concedia o salariata dupa reintegrarea in activitate la revenirea din concediul pentru crestere si ingrijire copil? Daca nu , spune-ti-mi in ce lege este stipulat acest lucru!
Multumesc!

Da, o puteti concedia ocnform.art. 65.1. din Codul Muncii- desfiintarea locului de munca. Problema este ca nu va beneficia de somaj, insa poate isi vagasi alt loc de munca.
In fapt, veti proceda astfel. La reintoarcere ii dati comunicarea cu preaviz conform CCMUNN de 20 zile lucratoare, perioada in care poate absenta 4 ore/zi pentru a-si cauta de lucru si o veti plati 8 ore/zi, deci nu ii veti diminua salariul de incadrare si sporurile , ce mai are ea.... Veti elibera decizia de concediere cu art. 65.1.
Odata cu lichidare drepturilor salariale, ii veti acorda si un salariu compensatoriu.

Nu o puteti concedia in conditiile mentionate de distinsul nostru coleg freeeelis, anterior.
Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca 12 luni premergatoare intrarii in CCC a avut CIM (inclusiv maternitatea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator - intoarcere din concediu de crestere copil nicebebe nicebebe Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de ... (vezi toată discuția)