avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul şi preşedintele asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul şi preşedintele asociației de proprietari

Bună ziua,
Am unele neclarități în privința metodelor de calcul şi aplicarea acestora de către administrator şi, în plus, alte dubii cu referire la desfăşurarea activității a preşedintelui asociației de proprietari.
În primul rând, primăria oraşului de unde provin a hotărât să ofere asociaților de locatari câte o centrală termică pe scară, noi nesuportând costurile proiectului.
În al doilea rând, mulți vecini susțin că ei nu folosesc apa caldă decât pentru încălzire, pe motiv că au boiler în baie (nu şi în bucătărie), dar când am sugerat administratorului de bloc că ar trebui verificate apometrele pentru a fi siguri că alți vecini nu eschivează de la plata cheltuielilor, mi s-a spus că trebuie să mergem pe încredere, iar când eu am insistat că nu e-n regulă, mi-a spus că preşedintele nu vrea să se pună rău cu vecinii; ba chiar mi-a sugerat ca eu să merg la oameni să le verific contorii de apă caldă, ceea ce nu e legal.
În al treilea rând, la afişarea tabelului cu cheltuieli, administratorul face o rubrică nouă: apă caldă, dar eu neconsumând apă caldă, ci rece, iar consumul produs este de gaz. Aşadar, iarna plătesc şi încălzire, dar şi apă caldă; pe când vara plătesc doar apă caldă. Este în regulă metoda aceasta de calcul? Şi ar mai fi de adăugat că nu face un tabel separat cu metoda de calcul pe care să îl afişeze alături de cheltuieli. La cea din urmă problemă, eu ştiu că un administrator este obligat să afişeze şi metoda de calcul din 11 martie anul trecut.
Acestea fiind scrise, ce pot să fac mai departe dacă încercările mele la administratorul şi la preşedintele de bloc bat pasul pe loc? La ce instituție aş putea apela mai departe pentru a fi totul lămurit? Există o instituție abilitată în verificarea administratorilor de bloc? Sau singura soluție ce-mi rămâne e instanța judecătorească?
Mulțumesc anticipat! O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 14:45, 24 Februarie 2017
In primul rand nu este foarte clar daca centrala termica a blocului produce si apa calda menajera sau numai agent termic?
Daca produce si ACM, inteleg ca unii proprietari nu consuma apa calda, in acest caz este relativ simplu, teava de apa calda care vine dinspre coloana trebuie blindata si ei nu vor fi pusi sa plateasca gazele pt. apa calda.
Ce nu inteleg eu, ce legatura are apometrul cu apa calda daca aveti centrala proprie a blocului?
Daca aveti centrala proprie a blocului trebuie sa se defalce consumul de gaze pe;
-consum gaze pt. bucatarii (daca aveti la bucatarii gaze);
-consum gaze pt prepararea apei calde menajere;
-diferenta merge pe incalzire;
Nu sunteti destul de clara.
Metoda de calcul trebuie sao afiseze.
Primaria trebuie sa aiba un compartiment de relatie cu Asociatiile de Proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera cmpanait cmpanait As dori sa aflu cum se procedeaza cu repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera, in conditiile in care imobilul are centrala de bloc ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli gaz fanny fanny Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli condominium Zorin Zorin Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: locuiesc intr-un apartament situat intr-o casa ce are in total doua apartamente. Pe toata ... (vezi toată discuția)