avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită problema incalcita
Discuție deschisă în Executare silită

problema incalcita

la sfarsitul anului precedent, printr-o HG, o serie de institutii au fost scutite de niste datorii, intr-un anumit plafon; institutia A a fost scutita de o datorie, scutire care nu este recunoscuta de administratia financiara, care tot trimite somatii, la care chipurile sunt anexate titluri executorii....care nu sunt; intre timp, dupa demersuri, am obtinut un raspuns de la MFP in sensul ca respectiva scutire e recunoscuta, urmand sa efectueze un control la unitatea A, dupa care se va sterge datoria; pana sa apucam sa instiintam administratia fin. de raspuns, au trimis iar o somatie, fara titlu exec. Ce e mai bine sa facem in acest caz?
Cel mai recent răspuns: sanduveronica , utilizator 22:54, 25 Ianuarie 2006
se face contestatie la executare, somatia fiind primul act de executare.[;)]
nu trebuia sa fie anexate si titlurile executorii?
au venit vreo 5 somatii timp de 1 an, dar niciuna nu are aceeasi suma si nici nu este suma din HG;
pot fi greseli? nu se pot rezolva la admin. fin. - sa suspende executarea pana se clarifica problema?
in instanta poate fi contestat si titlul odata cu executarea.[;)]
faza e ca nici nu am stiut de existenta acestor somatii pana acum; le lua dir. ec., s-a mai dus cu ele pe la admin. fin., a mai facut o adresa, sesizare, si dc. tot nu s-a rezolvat nimic s-au gandit sa-mi spuna si mie; oare og 22/2002 se aplica si in cazul institutelor nationale? altfel nu inteleg de ce nu ne-au executat pana acum, ci au trimis doar somatii :-/
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2005
mihaimir, utilizator
eu cred ca cel mai bine este sa-ti toate actele in brate inclusiv cu actele prin care dovedesti conf carei og ai fost scutit de acea suma si sa stai pe capul 1 zi 2, o saptamana sau o luna (daca e cazul)la cei de la adm. pt ca ei de obicei fac asta sa tot trimita somatii si tot felul de chestii ca poate nu se prinde nimeni si binenteles ca trebuie sa le iasa si lor nr mare la adresele iesite de la ei. sa nu zica lumea ca stau degeaba. si lor niciodata nu le da cu ce avem noi.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unei institutii de stat mirmar mirmar Va rog sa-mi spuneti cum poate fi executata o institutie de stat? Am un dosar de executare la un anume domn executor care zace de aproape 6 luni, in afara de ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu executoriu impozit anual Bismark Bismark Am primit o somatie cu data de 5 mai 2011 pentru suma de 1244 de lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat.De aceasta somatie este capsat un ... (vezi toată discuția)