avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere

am fost concediat in mod ilegal . Am deschis actiune in instanta impotriva deciziei de concediere si instanta a pronuntat decizia de reintegrare a mea in locul de munca avut . Angajatorul m-a supus unor presiuni psihice in urma prezentarii in vederea reintegrarii in serviciu. Urmare a tensiunilor existente am inaintala angajatorului cerere de incetare CIM prin acordul partilor dar angajatorul refuza acordarea acordului si imi cauta "nod in papura". Cum pot pe cale legala sa obtin acordul de incetare a CIM prin acordul partilor daca angajatorul refuza acest lucru fara un motiv real? Daca angajatorul refuza in continuare cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine acordul? este legal ca angajatorul sa refuze si in acelasi timp sa ma supuna unor presiuni degradante pentru mine, in fata colegilor de serviciu numai pentru ca asa doreste ca sa se razbune ca a pierdut in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 26 Februarie 2017
Si eu as refuza sa semnez o "demisie cu acordul partilor", intrucat legislatia muncii nu reglementeaza o astfel de incetare a c.i.m.

Fie se solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Modul de incetare a unui c.i.m. nu trebuie sa influenteze o noua angajare, intrucat consider ca primordial este aptitudinea persoanei de a-si indeplini atributiile stabilite in fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pana la reintegrare FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Buna ziua, Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim (art.56 lit. d) claudiabutisca claudiabutisca Am urmatoarea speta: Un angajat si-a depus cerere in vederea intocmirii dosarului de pensionare si incetarii cim cu data de 15.09.2008. Prin cerere solicita ... (vezi toată discuția)
Reintegrare în funcţia ocupată anterior CrinaT CrinaT Buna ziua! In urma restructurarii abuzive a postului pe care il ocupam am fost concediata. Am atacat in instanta aceasta decizie, am cerut reintegrarea si am ... (vezi toată discuția)