avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca sau stat de plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca sau stat de plata?

Un angajat a beneficiat de un an de zile de un salariu mai mare decit mentionat in CIM, din eroare sau lipsa de interes din partea celor de la salarizare nu a fost facut act aditional. In cazul in care va merge si va actiona in justitie ce sanse are de a se prevala de fluturasul de salariu si de a mentine salariul primit pina acum?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:59, 11 Septembrie 2009
Cred ca are sanse destul de mari.
Este o situatie asimilabila muncii la negru, cand ai contract pe suma x si primesti suplimentar mai multi bani, el avand si fluturasi de plata poate obtine stabilirea in contract a salariului mai mare acordat, avand chiar si dovada ca de fapt el atata a primit.
1. Sub semnatura celor doua parti, in CIM ste inscrisa o suma drept salariu. Aceasta suma este cea legala. Suma trecuta in statul de plata este o greseala si nu exista cadru legal de mentinere a ei in continuare.
2. Avocatul angajatorului va sti cum sa faca sa castige procesul, daca salariatul va da in judecata.
3. Salariatul nu are temei legal sa ceara mentinerea salariului din statul de plata.
4. Eu zic sa ii modificati statul de plata, de acum incolo, fara nici o alta decizie sau act aditional, deoarece nu se modifica CIM.
5. Pentru perioada din urma este greu sa-i retineti banii, deoarece va trebuie hotarare judecatoareasca. Ramane ca o "sanctiune" a angajatorului pentru greseala comisa.
Depinde cine va avea un avocat mai bun :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diminuare salariala vanatorul vanatorul Buna seara, Va rog sa -mi explicati daca pot si cum pot sa-mi recuperez o diminuare salariala care s-a facut fara alt temei decat ca unitatea este in ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Recalculare salariu grigoroscuta carmen grigoroscuta carmen pe data de 21.12.2008 am fost angajata la un grup scolar pe postul de administrator financiar cu salariul de 1245 lei.Din luna mai 2009 mi s-a modificat ... (vezi toată discuția)