avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prejudiciul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prejudiciul

Buna seara, asi avea si eu o intrebare si anume daca un om a fost condamnat pentru tâlhărie la 3 ani de închisoare si plata daunelor in valoare de 25000 lei si respectivul a executat pedeapsa fiind eliberat conditionat pentru ca a dovedit cu actele necesare ca nu are posibilitatea sa plateasca. Ce se intampla daca respectivul nu are posibilitatea sa plateasca acesti bani? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:57, 27 Februarie 2017
Daca nu aveti pe ce sa il executati silit, nu se intampla nimic.
Va avea probleme la reabilitarea judecătorească.
Aceasta va fi problema lui și atunci veți putea sa va recuperați din prejudiciu.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va avea probleme la reabilitarea judecătorească.
Aceasta va fi problema lui și atunci veți putea sa va recuperați din prejudiciu.

Asa ar trebui, daca dovedeşte insa că nu a avut posibilitatea să îndeplinească obligatiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, i se admite cererea.
Opinez ca legea ar trebui sa fie mai stricta in aceasta privinta.
Daca dovedeste ca nu poate ca nu a lucrat nu se poate...
Aici e o problema.

La toti carora le-am spus ca se respinge cererea de reabilitare s-a respins.
Cu reabilitarea judecatoreasca este o mare problema...

Ca sa putem vorbi de buna-credinta ar trebui sa plateasca macar lunar timp de cativa ani la despagubiri si nu sa se trezeasca ca platesc cand vor sa isi faca reabilitarea si dau si ei cativa lei.

Multi cred ca daca survine prescriptia se vor reabilita insa este fals...
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Reabilitarea poate interveni daca se demonstreaza ca plata daunelor materiale si morale nu a putut fi realizata, din cauza starii financiare precare a condamnatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea persoanei condamnate in italia alexievicimihai alexievicimihai Cum se poate reabilita o persoana condamnata, in urma cu 10 ani, in Italia la 2 ani si 6 luni pt tentativa de omor care in prezent este trimisa in judecata pt ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adinutza.2008 adinutza.2008 Cunosc pe cineva care a facut inchisoare 1 an si jumatate in 2003 pentru infractiunea de talharie. In urma cu doua luni si-a scos cazier jud. in care inca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca aramisadrian aramisadrian Va rog sa-mi spuneti cum si cind pot sa ma reabilitez(sa mi se stearga din cazier infractiunea) in situatia urmatoare: Am fost condamnat prin sentinta penala ... (vezi toată discuția)