avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistarea alocatiei de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistarea alocatiei de stat pentru copii

Buna seara,am o intrebare,daca ma poate ajuta cineva.Lucrez in Austria in sistemul de ingrijire batrani la domiciliu,am 6 luni lucrate pana in prezent(cu asigurarile platite catre statul austriac),cate o luna in sistem cu cate o luna pauza in Romania. Vreau sa inaintez acte catre statul austriac pentru a primi de acolo alocatia pentru 2 copii minori(elevi) pentru perioada lucrata la ei in tara.Vreau sa stiu daca,in conditiile date,sunt obligata de statul roman sa inaintez cerere de sistare a alocatiei de stat pt copii din Romania,si daca DA,in baza carei legi?Mentionez ca,copiii domiciliaza in Romania,iar eu lucrez doar 6 luni din cele 12 dintr-un an.Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
Viktoria39, utilizator
Cel mai recent răspuns: dekel , utilizator 00:11, 25 Februarie 2017
trebuie sa va adresati agentiei judetene pt protectie sociala...nu cunosc exact denumirea institutiei...trebuie sa trimiteti ceva acte si o cerere
cel mai bine interesativa la primarie sau prefectura si dansii va vor indruma
eu am reusit sa rezolv totul telefonic si prin e-mail...dar am intalanit niste functionari foarte amabili(jud.mures)
ajpis.mures@mmanpis.ro
in loc de mures introduceti numele jud dvs...
trebuie buletinele parintilor scanate,certificatele de nastere ale copiiilor scanate,cerere prin care solicitati sistarea alocatiei...cam atat
mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
dekel, utilizator
Va multumesc pentru raspuns,doar ca eu,din moment ce lucrez 6 luni din an,nu vreau sa sistez alocatia din tara,din Romania,doar daca legea mi-o impune.Asta vreau sa stiu...daca sunt obligata si in baza carei legi!
in mod normal nu sunteti obligata ,dar nu puteti beneficia de doua alocatii simultan romania+austria,totusi cel mai bine este sa discutati cu cei abilitati,de la ajipis....cred ca exista si o varianta care s-ar putea aplica dvs.de a v-i se achita o diferenta pe durata in care profesati in austria....dar mai bine intrebati la autoritati:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, tatal cetatean austriac Madalina3 Madalina3 Buna ziua! As dori cateva sfaturi,raspunsuri daca se poate.Am avut o relatie cu un cetatean austriac relatie din care a rezultat un baietel,care are varsta de ... (vezi toată discuția)
Cum pot primi somaj lucrand in strainatate? torehon torehon Buna ziua Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma ... (vezi toată discuția)
Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)