Casa, la rosu, a fost construita de cei doi soti in timpul casatoriei, fiind compusa din 2 corpuri distincte, cu zid continuu despartitor intre cele 2 corpuri, numai un corp avind baie , bucatarie, la celalalt corp fiind in plan a se amenaja baia si bucataria. Casa a fost construita pe terenul dobindit inaintea casatoriei de unul dintre soti. Precizez ca daca se prelungeste linia generata de zidul despartitor dintre corpuri, aceasta va imparti terenul, bun propiu al unuia dintre soti, in 2 parti, fiecare cu acces la strada. Partajul se face in natura, adica se atribuie fiecarui sot cite un corp de casa cu terenul aferent accesului la strada, sau este necesara vinzarea ? Precizez ca niciunul dintre soti nu au o alta locuinta. Cei 2 soti au impreuna 1 copil de 11 ani.
Buna seara,
TERENUL este bun propriu al proprietarului si nu intra in bunurile ce se vor imparti prin partaj.
Imobilul se va da, de principiu, proprietarului terenului acesta urmand a plati sulta celuilalt sot.
Faptul ca aveti un copil nu are importanta, minorul nu are drept de proprietate asupra bunurilor ce apartin parintilor.
Exista si posibilitatea ca acel imobil sa fie impartit in natura, proprietarul imobilului neproprietar al terenului primind un drept de superficie pentru bucata de teren ocupata de imobil.
Depinde de cum se inteleg cei doi soti, omeneste sau doresc sa-si scoata ochiii!
In cazul cind cei 2 soti nu se inteleg, iar propietarul terenului nu are cum sa plateasca sulta celuilalt, poate convinge instanta ca imobilul sa fie impartit in natura, pentru ca nu are alta locuinta, iar copilul ar beneficia astfel de atentia ambilor soti ? Care este ordinea de rezolvare, intii se constata daca imobilul se poate imparti in natura ? In ce conditii, instanta hotareste ca imobilul sa fie impartit in natura ? Daca imobilul se imparte in natura, in ce consta dreptul de superficie, se poate cumpara ?
Partaj judiciar
leonora
Buna seara.Matusa mea,in urma cu 2 ani,a cumparat o casa,mai bine zis 5 optimi din aceasta,restul de 3 optimi revenind-ui ficei fostei sotii ale ... (vezi toată discuția)
Intentare divort
amelie.me
Am si eu o problema mai delicata... As vrea sa intentez divort. Problema este ca am construit in timpul casatoriei o casa care se afla pe un teren luat de ... (vezi toată discuția)