As dori sa stiu care este diurna minima si conditiile acordarii ei (zi lucratoare/zi calendaristica) pentru o deplasare in Sydney, Australia, pe durata 15Feb2017 12:05 plecare -15Apr2017 11:40 - sosire.
Precizez ca:
- sunt angajat la o societate comerciala(SRL).
- nu exista contract colectiv de munca.
- in contractul individual de munca este specificat sediul din Bucuresti ca Loc de Munca.
- sunt angajat cu norma intreaga (8ore/zi 40ore/saptamana).
- cazarea si biletul de avion sunt acoperite (cazarea nu include mic dejun - am vazut ca e si asta relevant in alte articole).
De asemenea as dori sa stiu daca angajatorul este obligat sa incheie o asigurare medicala pe perioada deplasarii.
Cum nu am semnat decat o declaratie pe propria raspundere ca sunt de acord cu deplasarea, as dori sa stiu ce alte acte ar mai fi trebuit intocmite/semnate.
Art.44 C.mun.
...
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Prin urmare, pentru sectorul privat diurna poate fi stabilita prin c.c.m. aplicabil sau prin reg.intern al angajatorului.
In general, angajatorii din sectorul privat acorda diurnele prevazute in HG 518/1995 pentru deplasarile in strainatate.