avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege ANRE 2017 - obligatie montare racord nou la gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege ANRE 2017 - obligatie montare racord nou la gaz

Buna ziua, Exista vreo lege noua sau ordiin prin care suntem obligati sa punem racord nou asa cum informeaza recent lumea cei de la gaze? Nu gasesc nimic pe internet referitor la asta. Trebuie sa aflu rapid.
Mersi
Cel mai recent răspuns: Samio , utilizator 14:21, 8 Martie 2017
In cazul in care nu m-am exprimat clar: e vorba de scurgerea gazului care cica trebuie mai nou sa se faca printr-un fel de tub de plastic/racord flexibil. Suntem obligati prin vreo lege sa ne punem noul racord si unde gasim legea?
Mersi
Schimbarea racordului de gaz se face daca in urma verificarii periodice de 2 ani sau reviziei tehnice de 10 ani se constata ca instalatia de gaz nu mai functioneaza in conditii de siguranta. Se verifica integritatea, flexibilitatea si etanseitatea racordului.
Producatorii racordurilor ofera o garantie de 2 ani in conditiile montarii de personal autorizat care sa elibereze un proces verbal de montaj si punere in functiune.
S-ar putea intelege ca dupa 2 ani ar trebui schimbat dar racordul trebuie sa aiba un termen de valabilitate mai mare decat termenul de garantie.
Iar conformitatea racordului peste termenul de garantie se verifica cu ocazia verificarilor si reviziilor tehnice periodice.

Mersi pentru raspuns. Practic unii sustin ca ar trebui schimbat. multi ca mine nu sunt lamuriti. nu inteleg daca e nevoie pentru ca exista o lege asa cum mi-a fost spus. pe net scrie ca sunt acceptate ambele variante de racord. si eu ce sa fac?
La verificarea instalatiei de gaze se poate constata daca racordul vechi nu mai este functional. Nu trebuie lege pentru a fi inlocuita o piesa defecta.
Este, in primul rand, interesul dv. sa aveti instalatia de gaze in stare perfecta.
In urma verificarii au spus ca totul este in regula doar ca suntem obligati in urma unei legi noi din ianuarie 2017 ca e nevoie de racord flexibil. Aceasta e dilema: daca totul e in regula, atunci de ce trebuie schimbat?

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari ne-a notificat că ne întrerupe gazul dacă nu ne branșăm la noua instalație, cu motivul că la cea veche nu se mai face revizia tehnică. este real acest motiv? aida200 aida200 Am fost notificați de asociația de proprietari că ne vor tăia gazele la apartamentele care nu ne vom branșa la noua instalație.In asociație au ... (vezi toată discuția)
Racord gaze flexibil tereau tereau Bună ziua. Care este temeiul legal pentru înlocuirea racordului de gaze între conducta de gaz și aragaz, la 2 ani, cu ocazia verificării periodice ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc - pot fi obligat sa montez detector de gaze in bucatarie? daca refuz, mi se pot taia gazele? ContSters437822 ContSters437822 Multumesc pentru raspunsurile la prima mea intrebare. Revin deoarece mai am o problema ... Acum administratia doreste sa ne monteze obligatoriu detectoare de ... (vezi toată discuția)