avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare contract vanzare-cumparare

Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu 4 luni. El suferea de schizofrenie paranoida de foarte multi ani si refuza tratament fiind internat in repetate randuri in spitale de psihiatrie. In 2010 sora lui a intentat proces de interdictie si sa obtina tutela lui ca sa-i poata vinde bunurile.Instanta mi-a incredintat mie tutela, deoarece ea formulase cererea de interdictie.Procesul a durat un an si cv , pt.ca tatal meu era mai mereu internat si nu se putea prezenta.In perioada procesului , sora lui l-a pus sa vanda un teren unei persoane care stia de problemele lui de sanatate si i-a luat banii.Intrebarea mea este: mai pot anula acel contract de vanzare-cumparare dupa 7 ani daca la dosar exista expertiza medico-legala psihiatrica facuta cu 3 luni inainte de a vinde tetenul, ca nu avea discernământ si se cere punerea sub interdictie.Mentionez ca procesul nu se finalizase in momentul cand el a vandut terenul, dat expertiza era facuta cu 3 luni inainte de a vinde.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ruse25 , utilizator 14:42, 10 Martie 2017
In opinia mea a intervenit prescriptia, conf.art.2.501NCC raportat la art.2.517NCC.
Chiar daca eu am intrat acum in posesia actelor doveditoare?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult! Mentionez faptul ca exista dovezi, reclamatii ale vecinilor la politie si a multor persoane cere i-a agresat fizic si verbal, acte de violenta si toate declaratiile la politie si parchet deoarece refuza tratament, era violent si nu reuseam sa-l internam decat cu ajutorul politiei
Dacă nu avea discernământ notarul ar fi putut observa.
Nu înțeleg cum de abia după 4 ani ați descoperit.

Mie îmi pare ca e vorba de o cauza de nulitate relativa și nu de nulitate absoluta.

Alte discuții în legătură

Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant sava88 sava88 Buna ziua. In anul 1998 mama mea a avut un grav accident vascular in urma caruia a ramas cu un handicap de gradul II. In urmatorii ani aceasta a mai avut ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare anulare ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Care sunt sansele ca o batrana de 85 de ani sa obtina anularea unui contract de vanzare-cumparare incheiat acum 5 ani pe motiv de nebunie? Cum ... (vezi toată discuția)
Testament negut negut Am un frate handicapat paralizat la pat .Îl îngrijeste de 4 ani o doamna si are 3 copii. casatoriti .Fiind handicapat poate face testament neatacabil în ... (vezi toată discuția)