avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Am un frate handicapat paralizat la pat .Îl îngrijeste de 4 ani o doamna si are 3 copii. casatoriti .Fiind handicapat poate face testament neatacabil în care să o treacă si pe doamna respectiva alături de copii sau nu ? multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are discernamant poate sa beneficieze de bunurile proprii cum doreste .faptul ca este paralizat nu inseamna neaparat ca nu are discernamant sau ca are discernamanantul limitat.Vorbiti cu un notar public,daca acesta considera necesar poate solicita sa prezentati de la INML acte care sa dovedeasca daca fratele dvs are sau nu discernamant.
Daca testatorul are discernamant,testamentul e valabil.
Discernamantul se atesta prin certificat medico-legal.
Altminteri,poate fi instituita tutela,prin punerea sub interdictie.

In lipsa discernamantului,actul e lovit de nulitate relativa,cauza de ineficacitate ce poate fi invocata in termen de 3 ani,termen ce curge de la luarea la cunostinta a actului perfectat.

Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unei case cmarya cmarya Buna ziua , Am si eu o intrebare. Avem o cunostinta care are mama bolnava cu handicapt (nu mai este in toate capacitatile mintale ) si acum e paralizata sta ... (vezi toată discuția)
Debilitate.....punere sub interdictie andrada_sb andrada_sb Buna ziua. As dori sa va adresez si eu o intrebare. In cazul in care printr-un certificat medical se constata faptul ca o persoana este debil mintal, instanta ... (vezi toată discuția)
Testament roxxy_aid roxxy_aid Am si eu o intrebare referitor la un caz. Domna X doreste sa lase prin testament mostenirea ei unui stranepot "Y"de sora.Mentionez ca aceasta are sotul ... (vezi toată discuția)