avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa de 25 lei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa de 25 lei

Buna ziua!

Am avut un prieten care vindea telefoane pe OLX. Mi-a cerut contul de la banca pentru ca clientii sai sa ii transfere banii pe transport in contul meu, el neavand cont la vreo banca.
Eu nu am mai auzit de el din decembrie, probabil a plecat in Anglia sau alta tara. El pleca mereu in strainatate.
Acum am fost chemat la politie pentru ca am plangere pe numele meu, deoarece el nu a trimis niciun colet persoanelor care au apelat la el.
Ce mi se poate intampla ???
Eu as da si banii de la mine omului, nu e problema de 25 lei. Am hotarat ca sa imi inchid contul la banca sa nu mai existe si alte probelem.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 00:27, 28 Februarie 2017
Asta incerc sa fac. O sa ma duc vineri la sediul politiei din localitatea mea sa vad ce rezolv.
Multumesc pentru ajutor !
nu are ce să-ți facă nimeni nimic dacă lucrurile stau așa cum spui.
Respectivii au dat banii de bunavoie si i-au depus de bunavoie intr-un cont bancar. Intre tine si păgubiți nu a existat niciun contract și nicio promisiune.
El a cerut bani pt a plăti expedierea telefonului dar nu a spus când îl va expedia si nu a spus nici dacă va returna banii incazul in care cumpărătorul renunță la comandă, rămân ca penalități, ca la agentiile de turism....
Dacă lucrurile stau așa cum spui eu nu văd niciun articol de lege pe care l-ai încălcat și nicio faptă de care să răspunzi.
Ceea ce pot să-ți spun răspicat este că eu nu cred că nu ai știut de excrocherie, ai grijă că învârteli de acestea te pot costa scump, ai grijă cum îți alegi prietenii.
@Qubik:
Dacă lucrurile stau așa cum spui eu nu văd niciun articol de lege pe care l-ai încălcat și nicio faptă de care să răspunzi.
Ceea ce pot să-ți spun răspicat este că eu nu cred că nu ai știut de excrocherie

In conditiile in care reiese ca ar fi stiut de excrocherie, ce parere aveti de complicitate la infractiunea de inselaciune?

ART. 48
Complicele
(1) Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(2) Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul săvârşirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor, chiar dacă după săvârşirea faptei promisiunea nu este îndeplinită.
Este foarte ridicata probabilitatea sa fie considerat complice și chiar sa îl fi ajutat cu intentie.

Nu înțeleg de ce nu și-a făcut cont respectivul?
Ce identitate își dădea?
Aici e cuiul, perfect de acord cu dvs. dar și complicitatea trebuie dovedită.
El a pus la dispozitie contul pt niste operații financiare dar nu avea de unde sa știe (sau avea si asta trebuie dovedit) că prietenul lui va lua banii fara sa dea obiectele promise.
Darea cu împrumut a unui obiect care a fost folosit la comiterea unei infracțiuni nu înseamnă că împrumutătorul este automat complicele împrumutatului.

Alte discuții în legătură

Inselaciune, colet cu plata ramburs andutz andutz Buna ziua. Problema sta in felul urmator: de pe un site de licitatii online, am incercat sa achizitionez un produs electronic fiind "constrans" de faptul ca ... (vezi toată discuția)
datorie sau nu? BlackBeauty BlackBeauty :help:Buna ziua. Prietena mea are o problema si incerc sa o ajut prin a ma interesa de anumite lucruri. Nu demult cineva s-a oferit sa ii cumpere un produs ... (vezi toată discuția)
O chitanta gresita kotelvero kotelvero As dori sa stiu care sunt sansele sa castigam in instanta daca intentam proces la o persoana(client) cu care nu cadem la pace(trebuie sa ne dea diferenta de ... (vezi toată discuția)