Va salut.Am girat pt o firma apartamentul in 2005. S-a platit creditul fara probleme in acelasi an,,in 2008 firma a dat faliment avand alte credite ipotecare i s-a luat ce a avut de luat de catre banca,,.problema lor.acum in 2016 vreau sa vand apartamentu si i-mi apare la cartea funciara ca a fost girat in 2005 si tre sa merg la banca sa m-il scoata de acolo..problema e ca banca zice ca nu poate ca trebuia atunci facuta treaba asta cind s-a terminat de achitat creditu respectiv lucru ce eu nu l-am stiut pana acum daca nu aveam de vanzare apartamentu.firma acu e in faliment ..mai au datorii la banca...bla bla.Da eu ce treaba am cu firma in afara faptului ca i-am ajutat in 2005???Ce credit s-a facut ,s-a inchis atunci in 2005. ce sa fac?
Cautati dovada de plata integrala a creditului, caudati creditorul. Dv. nu aveti treaba cu firma, insa ati incheiat niste acte pe care nu le-ati urmarit sa se finalizeze pana la capat. PUtea fi pentru oricine, trebuia verificat la CF sa radiati sarcina.
Dacă nu aveți act notarial ca ati achitat creditul e complicat pentru ca doar prin justiție ați putea dovedi.
Și în justiție veți avea probleme ca nu veți putea dovedi.
Încercați sa aflați cu cine sa va judecați.
Apoi va veți judeca.
Pare simplu dar nu cred ca este asa...
Banca are cumva dreptate în ceea ce spune...si nu e ea de vina...
Legea e problema...
Notificati banca , in scris , sa va comunice situatia pentru creditul ipotecar nr. ... din data .... fiindu-va necesar la radierea ipotecii . In cererea dvs , trebuie sa specificati si calitatea dvs de proprietar al ipotecii ! Asteptati raspunsul , oficial , in scris al bancii iar ulterior o sa stiti ce sa faceti : ori dati in judecata banca ori radiati ipoteca .