avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:

- am fost disponibilizat, am fost in perioada de preaviz si acesta a expirat;
Mi-am gasit un job, iar in prima luna lucrez de proba; mai este necesar sa depun dosar la somaj sau aceasta luna de proba va fi considerata ca si vechime?
Mentionez ca voi primi salariu, iar din luna a doua voi avea contract de munca.

Va multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 12 Septembrie 2009
Conform dispozitiilor art.32 alin.(4) din Codul muncii, perioada de proba constituie vechime in munca. Nu mai este cazul sa faceti dosarul pentru somaj.
Nu inteleg de ce vei avea contract de munca din luna a doua si nu din prima zi de activitate, contract care va avea inscrisa si perioada de proba.
In conditiile expuse de tine, in prima luna lucrezi la "negru"!?
Va multumesc mult de ajutor!
Nu voi lucra la negru, dar nu stiam exact cum se va desfasura din punct de vedere legal aceasta perioada de proba, nu m-am mai aflat in aceasta situatie.
In acest caz este ok..va multumesc inca o data.

O zi buna tuturor!
In c.i.m. pe care il veti incheia , angajatorul va putea sa specifice si perioada de proba. Astfel, potrivit Codului Muncii, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal camypos camypos Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul este obligat sa inscrie in revisal angajatii pe perioada determinata sau pe perioada de proba? Si daca nu, cum pot ... (vezi toată discuția)
Somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Ma aflu in preaviz pana in 8 martie din cauza ca firma a intrat in insolventa, am vechime de 3 ani la locul de munca si din data de 9 martie ar ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- contract de munca, demisie, salariu,etc. kristineftika_69 kristineftika_69 Buna ziua. As dori sa va intreb prin noul cod al muncii, in ce conditii se obtine ajutorul de somaj; daca prin concediere se poate obtine acest ajutor; si ... (vezi toată discuția)