Cum poți divorța,cînd unul dintre soți nu vrea? Suntem căsătoriți de 25 de ani,nu mai avem contact sexual de vreo 10 ani, îi place și băutura,dar bea acasă întotdeauna,pt asta nu am martor. Am avut o relație pe care a aflat,dar tot nu vrea divorțul. Eu nu-l mai suport. Copii sunt mari,stăm în casa moștenită de mine. Ce pot face?
Sa cereti divortul. Ce v-a retinut pana acum ? Faptul ca nu e el de acord ?
Cereti divortul din culpa comuna sau din culpa exclusiva a lui , scrieti acolo motivele.. si propuneti 2 martori, nu trebuie ca astia sa fi vazut efectiv ca bea sau cum se poarta, ci macar sa fi auzit de la dvs. de-a lungul timpului ..
O sa dureze mai mult dat fiind faptul ca nu e de acord.
Cereti evacuarea lui daca e scandalagiu. Daca nu, va trebui sa asteptati pana dupa divort.
Instanta tine seama de ce a auzit martorul de la una dintre parti. Nu sub aspectul stabilirii vinovatiei cuiva, ci sub aspectul faptului ca cei doi nu se mai inteleg/suporta.
Mergeti in instanta. Va recomand sa incercati sa va intrelegeti cu el printr-un intermediar (fie un notar, mediator, avocat sau orice alta persoana).
Altfel, in instanta dureaza de regula mai putin de un an si divortati indiferent de cine vrea si cine nu. Nu va recomand insa argumentul culpei exclusive.
Divort
Elizaה
Buna ziua!
As avea nevoie de un sfat pentru sora mea. A hotarat sa divorteze dupa un mariaj de 10 ani, cu doi copii: unul de 9 ani, iar altul de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Divortul
mickey_mouse
imi poate spune cineva cum se mai poate divorta in ziua de azi???specific ca este facuta doar cununia civila,nu se detin bunuri comune...daca am intentat ... (vezi toată discuția)