avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amânare proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amânare proces

Bună ziua,

Aș dori să mă ajutați cu un răspuns la întrebările următoare:

1) dacă schimb avocatul în timpul procesului, judecătorul aproba un nou termen pentru studierea dosarului?
2) dacă la această înfățișare în care avocatul solicita un nou termen pentru studierea dosarului trebuiau depuse dovezi și audiat un martor și acestea nu sunt depuse și martorul nu este audiat, decad aceste probe din drepturi, nu mai pot fi depuse și audiat martorul la termenul următor, care se va acorda?
3) dar în cazul în care nu se acorda un nou termen, înscrisurile și martorul trebuie depuse și audiat doar la termenul curent, altfel decad ca probe, sau nu?

Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: edmond11 , utilizator 09:46, 27 Februarie 2017
Dacă este proces civil contează foarte mult întâmpinarea sau acțiunea cu privire la probe.

Dacă cauza nu este complexa nu cred ca instanta va amâna deși ați putea avea șanse.
Depinde și când ați încetat colaborarea cu vechiul avocat.

În civil actele și inscrisurile de la dosar se comunica și avocatul nu prea are ce sa mai studieze.

În caz de proces penal ați avea șanse la amanare dar depinde de complexitatea cauzei.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Slavă Domnului, e proces civil, nu penal.

Dar în cazul în care eu nu ma pot prezenta, fiind în concediu medical, deci neputând să mi se administreze interogatoriul solicitat de reclamanta, nici în acest caz nu se poate amâna?
Dacă sunteți în imposibilitate de prezentare pe motive medicale se va amâna dar sa ajungă la dosar cererea de amanare și dovada medicala.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea ºi administrarea de probe nikos_35 nikos_35 Intr-o cauza civila (sistare program vizitare minor), paratul cere amanare in repetate randuri... pt angajare avocat(justificat), studiere dosar si mai nou pt ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu privire la administrarea probelor Cristina1974 Cristina1974 Am depus cerere de probatorii in instanta, intr-un dosar penal si am cateva nelamuriri la care va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. 1. La primul ... (vezi toată discuția)
Depunere inscrisuri dupa decaderea din drepturi ? AlexGM AlexGM Sunt intr-un proces civil aflat in desfasurare. Pentru proba cu inscrisuri ni s-a pus in vedere sa depunem inscrisurile de care intelegem sa ne folosim, in caz ... (vezi toată discuția)