avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Apel litigiu de munca, contestatie decizie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Apel litigiu de munca, contestatie decizie de concediere

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta:
Intr-un litigiu de munca avand ca obiect contestatie decizie de concediere, recl. fiind un fost angajat a formulat cerere de chemare in judecata, solicitand anularea deciziei de concediere, repunerea pe functie si plata salariilor de care ar fi beneficiat daca era angajat. Recl a primit la disponibilizare si 6 salarii compensatorii. societatea parata a formulat aparari si o cerere reconventionala (separat de intampinare) prin care a a solicitat ca in cazul anularii deciziei de concediere, recl. sa fie obligat la restituirea salariilor compensatorii. Acesta cerere reconventionala a fost respinsa de catre instanta de fond. In apel societatea poate solicita obligarea recl. la restituirea celor 6 salarii? Actiunea recl. a fost admisa in parte, adica s-a dispus reintegrarea pe functie si salariile aferente pana la reintegrare
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:37, 27 Februarie 2017
Sau trebuie sa faca o actiune separata de recuperare a salariilor compensatorii?
Pe ce motiv s-a respins cererea reconventionala?
Ca fiind tardiv formulata. conform prev. art.209 alin4 NCPC aceasta se depune odata cu intampinarea, ori in speta am depus cererea reconventionala, dupa intampinare. Acum, in apel am solicitat obligarea recl. la restituirea salariilor iar acesta a solicitat respingerea solicitarii ca inadmisibila. Dar, daca in apel se mentine anularea deciziei de concediere nu trebuie restituite si salariile compensatorii primite la disponibilizare? Recl. este repus in situatia anterioara concedierii... Va rog mult sa ma lamuriti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca va trebui sa restituie salariile compensatorii primite sau se poate compensa ceea ce a primit cu ceea ce are de primit.

Intr-adevar, nerespectarea termenului pentru depunerea cererii reconvenţionale se sancţionează cu decăderea din dreptul de a o mai formula. Decăderea afectează numai mijlocul procedural, nu şi dreptul subiectiv, situatie in care angajatorul putându-şi valorifica pretenţiile sale printr-o acţiune separată.
Prin urmare, in situatia in care instanta de apel va respinge solicitarea noastra de restituire a salariilor compensatorii sau de compensare cu salariile care urmeaza sa le primeasca mai am posibilitatea de a formula separat o actiune de recuperare a acestor salarii. Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Am castigat! danamatea danamatea am castigat in prima instanta anularea deciziei de concediere,plata salariilor curente si reintegrarea.Mi-au respins daunele morale si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Dilema la cererea de chemare in judecata ContSters140202 ContSters140202 Buna seara, Am si eu o mare problema. Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie disponibilizare MatusaVulpe MatusaVulpe Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu \"scuza\" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie ... (vezi toată discuția)