avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Apel litigiu de munca, contestatie decizie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Apel litigiu de munca, contestatie decizie de concediere

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta:
Intr-un litigiu de munca avand ca obiect contestatie decizie de concediere, recl. fiind un fost angajat a formulat cerere de chemare in judecata, solicitand anularea deciziei de concediere, repunerea pe functie si plata salariilor de care ar fi beneficiat daca era angajat. Recl a primit la disponibilizare si 6 salarii compensatorii. societatea parata a formulat aparari si o cerere reconventionala (separat de intampinare) prin care a a solicitat ca in cazul anularii deciziei de concediere, recl. sa fie obligat la restituirea salariilor compensatorii. Acesta cerere reconventionala a fost respinsa de catre instanta de fond. In apel societatea poate solicita obligarea recl. la restituirea celor 6 salarii? Actiunea recl. a fost admisa in parte, adica s-a dispus reintegrarea pe functie si salariile aferente pana la reintegrare
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:37, 27 Februarie 2017
Puteti demara actiunea separata , pana la pronuntarea instantei de apel , iar daca vi se da castig de cauza , atunci renuntati la judecata.
Va multumesc mult pentru lamuriri. Exista vreun termen de decadere? Sau e valabil cel de 3 ani?
Termenul este de 3 ani .
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat! danamatea danamatea am castigat in prima instanta anularea deciziei de concediere,plata salariilor curente si reintegrarea.Mi-au respins daunele morale si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)
Dilema la cererea de chemare in judecata ContSters140202 ContSters140202 Buna seara, Am si eu o mare problema. Am proces pe rol,la prima cerere am solicitat plata sal.compensator si plata preaviz,vazand pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)