avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... protejare prestator de servicii in faza de analiza a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

protejare prestator de servicii in faza de analiza a proiectului

Salut,
Poate fi protejat in vreun fel dreptul unui prestator de servicii in faza de analiza a proiectului? De exemplu, clientul apeleaza la un freelancer, acesta din urma ii face niste schite, ii da niste detalii tehnice despre solutia ce se potriveste clientului, iar clientul se razgandeste sau apeleaza la alt prestator, avand deja informatiile tehnice de la primul.
Exista vreun fel de contract in acest sens? Prin care clientul sa se oblige ca in cazul in care va implementa solutia in felul propus de prestator, il va alege chiar pe acesta de la care are schitele si nu pe altul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: INTELECT SRL , Consultant proprietate industriala 16:22, 28 Februarie 2017
Sugestia mea ar fi sa folosesti un "Acord de Nedivulgare" (NDA - Non-Disclosure Agreement), pe care sa il semnezi cu clientul, iar la respectivul act se vor anexa toate documentele (ma refer la cele cu relevanta "creativa"), datate pe fiecare pagina si semnate de client, ca fiind propuse de catre prestator. Desigur, fiind vorba despre un acord intre persoane fizice - daca bine am inteles) ideal ar fi sa le aveti semnate sub autentificare notariala, dar asta ar fi deja o posibila... bresha! ;-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare business plan baiatulmeu baiatulmeu Bună ziua! Am un Business plan dar nu-l pot finanța integral din resurse proprii. M-am gandit sa-l prezint unor finanțatori, dar există varianta ca ... (vezi toată discuția)
Banca si contracte intre alte persoane juridice bogarmail bogarmail Subiect: Banca este interesata de contractele clientilor Buna ziua, Sunt contabila la firma si banca cere un contract pentru o plata facuta de cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)