avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii

Buna ziua!

Sunt tatal unei fetite - in conditii mai speciale... Inca dinainte de a se naste fetita, mama ei si barbatul la care locuia hotarisera sa declare fetita pe numele barbatului respectiv. Am vorbit cu ei la telefon in mai multe rinduri, implorindu-i sa ma lase sa imi recunosc copilul. Ambii au fost inflexibili.

Disperat si nemaistiind ce sa fac, cu trei zile inainte de a se naste fetita am trimis mamei fetitei urmatorul SMS: "La fel ca in pilda lui Solomon, cel care isi iubeste mai mult fetita cedeaza. Cedez eu, luati-mi fetita. T. a murit, asa vor sti ai mei. Si fie pacatul vostru pe sufletele voastre in veci!"

La nastere, fetita a fost declarata pe numele acelui barbat. Cind i-am intrebat de ce au facut asta, au spus ca SMS-ul meu e o dovada a renuntarii mele la paternitatea fetitei, asa incit puteau face ce vor.

Am doua intrebari:

1. E intr-adevar SMS-ul meu o dovada a renuntarii la paternitate?
2. Daca nu, cei doi au comis fals in declaratii?
Cel mai recent răspuns: tmac , utilizator 14:31, 14 Septembrie 2009
Nu au comis un fals in declaratii,intrucat este prezumat faptul ca acest copil il are drept parinte pe sotul mamei.Poate ca ei stiu adevarul si nu vor sa aiba vreo legatura cu dvs. Pentru incetarea banuielilor faceti un test de paternitate care va dovedi cine este cu adevarat tatal copilului.S.m.s-ul nu este o dovada a paternitatii.Daca stiticu exactitate cand a ramas sotia dvs.insarcinata -puteti sti daca sunteti sau nu tatal copilului sau daca in acea perioada ea a intretinut raporturi extraconjugale cu cel cu care sta acum ,inseamna ca fetita este a lui.
Eu nu eram casatorit cu mama fetitei - si nici barbatul cu care locuia nu era casatorit cu ea.

Ambii declaranti - si mama fetitei si barbatul respectiv - stiau ca eu sunt tatal fetitei inca dinainte de nasterea acesteia. Pot proba asta.

A existat si un proces in contestarea paternitatii, prin care eu am fost recunoscut tatal fetitei, iar piritul a recunoscut ca a facut tot ce i-a stat in putere pentru a ma impiedica sa imi recunosc copilul.

Revin asadar cu cele doua intrebari:

Atata vreme cat aveti o hotarare care va recunoaste dreptul de paternitate, sms/ul nu are nici o valoare juridica. Nu se poate renunta la acest drept. Cat priveste falsul in declaratii, sfatul meu este sa nu mai punti jar pe foc degeaba.
Contestarea recunoasterii care nu corespunde adevarului poate fi facuta oricand(actiunea e una imprescriptibila).
Asa incat , daca cu-adevarat doriti sa recunoasteti copilul , contestati recunoasterea facuta de catre actualul concubin , in instanta.
Stoica Ioana a scris:
Asa incat , daca cu-adevarat doriti sa recunoasteti copilul , contestati recunoasterea facuta de catre actualul concubin , in instanta.

Dupa cum am scris mai sus: "A existat si un proces in contestarea paternitatii, prin care eu am fost recunoscut tatal fetitei, iar piritul a recunoscut ca a facut tot ce i-a stat in putere pentru a ma impiedica sa imi recunosc copilul."

Astept in continuare raspunsul la cele doua intrebari - si doar la ele.

@ av.corduneanu

SMS-ul, dupa cum am scris, l-am trimis cu trei zile inainte de nasterea fetitei. Deci cu mult inainte de orice proces in contestarea paternitatii - si, evident, cu si mai mult inainte de hotarirea judecatoreasca prin care am fost recunoscut tata al fetitei.

Mama fetitei si concubinul ei au justificat faptul ca au declarat fetita pe numele respectivului tocmai prin aceea ca, inainte de a se naste copilul, eu am trimis SMS-ul respectiv.

Inca o data, intrebarile:

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
tmac, utilizator

Alte discuții în legătură

Paternitate falsa Anescumihai Anescumihai Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)