avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Despagubire accident auto
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Despagubire accident auto

Buna ziua !

In data de 24.02.2017 am avut un accident rutier, in afara localitatii. Aflandu-ma pe banda 2 a sensului de mers, m-am trezit cu un individ in fata, ce a sarit prin fata masinii de pe banda 1, astfel,eu, lovindu-l inevitabil.
Din fericire, eu neavand viteza foarte mare, el a scapat doar cu o fractura la mana, insa masina mea a suferit daune (parbriz spart, capota deteriorata si grila din fata sparta).
Acum vine partea interesanta : Victima, tanar de 16 ani, aflat sub influenta drogurilor, este luat in grija de catre un centru de plasament.
Nu vreau sa par un om fara suflet, dar dat fiind faptul ca el este in regula, iar eu nu dispun de o situatie financiara extraordinara, exista o posibilitate sa imi recuperez prejudiciul de la centrul de plasament, avand in vedere faptul ca sunt responsabili pt acest tanar ? Pana la urma urmei, era la ora 8 fara 15 minute la cativa km de centrul de plasament, in afara orasului, sub influenta drogurilor ( el a declarat ca era culoarea verde la semafor, iar accidentul a avut loc in camp deschis).
As dori sa stiu daca medierea este un raspuns si daca se poate aplica in acest caz.

Multumesc frumos si astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
EnacheAlex92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 21:17, 23 Iunie 2017
Situația pare destul de delicată. Legea prevede răspunderea părinților și tutorilor pentru prejudiciile cauzate prin faptele minorilor. Puteți încerca, desigur, să vă îndreptați către Centrul de palsament, însă, cu ce șanse, este greu de presupus. Puteți încerca inițial pe calea medierii.
Puteti sa apelati la serviciile unui mediator autorizat. Daca nu rezolvati problema singura solutie este instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu
Sunt convinsa ca nu aveti o situatie financiara buna, dar credeti ca Centrele respective, care incearca sa ajute acesti tineri pierduti, stau pe vreo mina de aur?

Daca as fi in locul dvs, m-as mai gandi si as pune-o pe seama unui accident nefericit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentare pieton pe trecerea de pietoni Alb.B Alb.B Am surprins și accidentat un pieton într-o intersecție semaforizata pe trecerea de pietoni în momentul în care am plecat de pe loc la schimbarea culorii ... (vezi toată discuția)
Consecinte accident adryanaf adryanaf Buna seara. Cazul meu se prezinta in felul urmator: sotul meu conducea regulamentar masina cand, in afara unei localitati, un pieton aflat in stare de ... (vezi toată discuția)
Accident traversare neregulamentara ciprita ciprita pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte ... (vezi toată discuția)