avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radierea din evidentele fiscale a unui autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radierea din evidentele fiscale a unui autoturism

In timpul casatoriei, am cumparat impreuna cu sotul meu in anul 1993,
un automobil Dacia 1100, inainte de divort( prin 1998), el a dat-o unui
prieten spre folosinta (fara sa intocmeasca nici un act). In anul 2000 am divortat, iar partajul l-am facut la intelegere, fara act juridic, doar pentru apartament
am facut un act de partaj voluntar, prin care el imi ceda partea lui.
Fostul sot a parasit tara, eu ramanand la vechea adresa. Prietenul lui a plecat si el in strainatate, asa ca din anul urmator mi s-a cerut impozit pe masina.
Am refuzat spunand ca nu detin nici un autoturism. In fiecare an intampinam aceleasi probleme. Si in fiecare an le aduceam acte doveditoare ca sunt divortata si ca ex-sotul nu mai locuieste la mine.Am refuzat sa platesc impozitul pana in 2007, cand am cumparat un alt automobil. Atunci,nu au vrut sa-mi inscrie masina pe numele meu, pana nu plateam impozitul din urma pe Dacie. L-am platit! Am incercat sa dau de urma Daciei, si am aflat ca ea, a ruginit
cativa ani pe marginea strazii, apoi a disparut. Nu am actele masinii, nu am masina, dar am impozitul in schimb. Anul acesta am vrut sa vand masina mea si binenteles pana n-am platit impozitul pe Dacie, nu am putut. Am facut in luna ianuarie o notificare catre Primarie, prin care le aduc la cunostiinta, ca nu sunt si n-am fost niciodata proprietarul Daciei,ca nu mai am nici o legatura cu fostul sot , decat de nume, ca el nu mai locuieste la adresa mea. Am asteptat 30 de zile si nu am primit raspuns. M-am interesat la Ministerul Adm. si Internelor serviciul Evid. Informat. compartimentul Inmatriculari si am aflat ca autoturismul era radiat din oficiu din 2007. Le-am adus si adeverinta de radiere. M-au pus sa completez o cerere de radiere in numele fostului meu sot, cu datele lui, motivand ca nu pot sa cer eu radierea ca adeverinta e pe numele lui. Am refuzat sa fac fals in acte. Am revenit cu o cerere catre Primarie, prin care solicitam ca obligatiunile fiscale aferente acestui automobil sa-mi fie anulate si sa mi se restituie sumele platite.Dupa 53 de zile, dupa insistente, am primit raspun nefavorabil, prin care ma informeaza ca sunt coproprietar si ca pana nu fac dovada dezmembrarii sau a casarii, voi plati in continuare impozit.
Mentionez ca autoturismul nu mai exista, nici acte, si nici martori ca ar fi fost dezmembrat.
Oare nu exista nici o posibilitete sa ma scap de acest autoturism?
Cel mai recent răspuns: missytica44 , utilizator 15:44, 17 Septembrie 2009
Luati legatura cu fostul sot si solicitati sa faca cererea de radiere catre primarie...si astfel , cu cererea si adeverinta de radiere scapati de acel autoturism.
Multumesc, dar acum nu mai e suficienta cererea de radiere, acum mi se cere dovada ca masina este dezmembrata sau dusa la fier vechi; lucru pe care nu-l pot dovedi, deoarece nu exista masina, actele... Doar impozitul...
Conform Legii nr. 222/2003, unde spune: "În lipsa documentului prevazut mai sus, contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza înregistrat în evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobândit acel mijloc de transport, împrejurarile care au condus la pierderea acestuia.", daca as da o declaratie la notariat, precum ca nu mai am masina si as duce-o la Primarie impreuna cu actul de vanzare cumparare, as putea radia impozitul? ( precizez ca le-am propus asta, dar au refuzat, motivand ca nu e suficienta declaratia)
nu am legislatia acum la indemina si nu-mi spune nimic legea 222/2003.
Dar va arat ca si in codul fiscal scrie asa :
"În lipsa documentului prevăzut mai sus[n.b : document din care să reiasă că mijlocul de transport a fost dezmembrat, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii,] , contribuabilul care nu mai poate face dovada existenţei fizice a mijlocului de transport cu care figurează înregistrat în evidenţele compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale va prezenta o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte elementele de identificare a contribuabilului şi a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobândit acel mijloc de transport, împrejurările care au condus la pierderea acestuia."
art 122 * alin 2 din norme cod fiscal
Poate va ajuta sa-i convingeti pe cei de la fisc ; ar trebui sa inteleaga ca asta e situatia ; eu va prorun sa faceti hirtia si sa o depuneti la registratura , luati numar de inregistrare; trebuie sa va raspunda in termen de 30 zile .
Spuneti-mi, va rog, exista vreo modalitate de a-mi recupera banii? Mentionez ca eu nu am figurat niciodata pe cartea de identitate a masinii si nu posed permis de conducere.Mi-au spus ca sunt coproprietar... ok... dar atunci de ce-mi retine doar mie impozit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini deja dezmembrate GTE GTE Buna seara,anul trecut am vandut o masina din \'94 s-au facut actele de vanzare-cumparare dar actualul proprietar nu a transcris-o pentru ca a vandut-o dupa ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)