In timpul casatoriei, am cumparat impreuna cu sotul meu in anul 1993,
un automobil Dacia 1100, inainte de divort( prin 1998), el a dat-o unui
prieten spre folosinta (fara sa intocmeasca nici un act). In anul 2000 am divortat, iar partajul l-am facut la intelegere, fara act juridic, doar pentru apartament
am facut un act de partaj voluntar, prin care el imi ceda partea lui.
Fostul sot a parasit tara, eu ramanand la vechea adresa. Prietenul lui a plecat si el in strainatate, asa ca din anul urmator mi s-a cerut impozit pe masina.
Am refuzat spunand ca nu detin nici un autoturism. In fiecare an intampinam aceleasi probleme. Si in fiecare an le aduceam acte doveditoare ca sunt divortata si ca ex-sotul nu mai locuieste la mine.Am refuzat sa platesc impozitul pana in 2007, cand am cumparat un alt automobil. Atunci,nu au vrut sa-mi inscrie masina pe numele meu, pana nu plateam impozitul din urma pe Dacie. L-am platit! Am incercat sa dau de urma Daciei, si am aflat ca ea, a ruginit
cativa ani pe marginea strazii, apoi a disparut. Nu am actele masinii, nu am masina, dar am impozitul in schimb. Anul acesta am vrut sa vand masina mea si binenteles pana n-am platit impozitul pe Dacie, nu am putut. Am facut in luna ianuarie o notificare catre Primarie, prin care le aduc la cunostiinta, ca nu sunt si n-am fost niciodata proprietarul Daciei,ca nu mai am nici o legatura cu fostul sot , decat de nume, ca el nu mai locuieste la adresa mea. Am asteptat 30 de zile si nu am primit raspuns. M-am interesat la Ministerul Adm. si Internelor serviciul Evid. Informat. compartimentul Inmatriculari si am aflat ca autoturismul era radiat din oficiu din 2007. Le-am adus si adeverinta de radiere. M-au pus sa completez o cerere de radiere in numele fostului meu sot, cu datele lui, motivand ca nu pot sa cer eu radierea ca adeverinta e pe numele lui. Am refuzat sa fac fals in acte. Am revenit cu o cerere catre Primarie, prin care solicitam ca obligatiunile fiscale aferente acestui automobil sa-mi fie anulate si sa mi se restituie sumele platite.Dupa 53 de zile, dupa insistente, am primit raspun nefavorabil, prin care ma informeaza ca sunt coproprietar si ca pana nu fac dovada dezmembrarii sau a casarii, voi plati in continuare impozit.
Mentionez ca autoturismul nu mai exista, nici acte, si nici martori ca ar fi fost dezmembrat.
Oare nu exista nici o posibilitete sa ma scap de acest autoturism?
Cel mai recent răspuns:
missytica44 , utilizator
15:44, 17 Septembrie 2009