avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare in loc pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare in loc pentru persoane cu handicap

Am parcat masina pe un loc pentru persoane cu handicap deoarece am fost in masina cu bunica mea care are certificat de handicap. Am primit acasa amenda cu poza. In momentul efectuarii pozei nu eram langa masina. Nu am cerut de la primarie autorizatie de parcare pentru persoane cu handicap. Pot sa fac contestatie? In cazul in care pot sa fac si pierd in instanta cat platesc din amenda 1/2 sau intreaga amenda? Este bine sa platesc 1/2 din amenda in 48 de ore ? Daca castig in instanta pot recupera amnda platita?
Cel mai recent răspuns: Olivia Bozdog , utilizator 22:59, 16 Septembrie 2009
Nu vreau sa spun o prostie dar acele locuri cred ca sunt pentru persoanele cu handicap care efectiv conduc un vehicul!B-)
Aveti posibilitatea sa platiti amenda in 48 de ore pentrui a putea beneficia de plata a jumatate din cuantumul stabilit si apoi sa contestati procesul verbal. In caz de anulare a procesului verbal sau de inlocuire a sanctiunii amenzii cu avertisment, in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile solicitati restituirea sumei platite cu titlu de amenda.
Daca nu aveti card pentru parcare cam greu sa demonstrati ca ati fost cu bunica dvs.
Oricum, puteti incerca sa atacati respectivul proces-verbal.
Eu nu cred ca aveti sanse in instanta si va explic si de ce: la cate persoane cu handicap sunt in Romania este aproape imposibil sa nu cunoastem fiecare una! Asta ar insemna ca toti vor parca pe acele locuri spunand ca acea persoana a fost in masina cu ei!
Locurile sunt pentru persoane cu dizabilitati care conduc ei vehiculele respective!B-)

In ceea ce priveste parcarea,este nevoie ca masina sa fie adaptata nevoilor persoanei cu handicap.Acea masina poate fi parcata in locul cu destinatie speciala.
In niciun caz nu este protejat un alt sofer,chiar daca in masina cu acesta s-ar gasi o persoana cu un handicap.
Este parerea mea,nu inseamna ca am neaparat dreptate.

Alte discuții în legătură

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bistra bistra In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Andreei40 Andreei40 Sunt persoana cu handicap și am fost amendat ca nu am respectat distanță fata de colțul intersecției specific ca mașina era parcata in parcarea ... (vezi toată discuția)