avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare in loc pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare in loc pentru persoane cu handicap

Am parcat masina pe un loc pentru persoane cu handicap deoarece am fost in masina cu bunica mea care are certificat de handicap. Am primit acasa amenda cu poza. In momentul efectuarii pozei nu eram langa masina. Nu am cerut de la primarie autorizatie de parcare pentru persoane cu handicap. Pot sa fac contestatie? In cazul in care pot sa fac si pierd in instanta cat platesc din amenda 1/2 sau intreaga amenda? Este bine sa platesc 1/2 din amenda in 48 de ore ? Daca castig in instanta pot recupera amnda platita?
Cel mai recent răspuns: Olivia Bozdog , utilizator 22:59, 16 Septembrie 2009
Cel mai bine ar fi sa achitati amenda imediat,beneficiind de nterecerea termenului de 48 de ore.
Situatia este certa si nu are niciun rost o oboseala inutila(formularea plangerii,probele de administrat,drumurl/drumurile la instanta)pentru ca amenda,mai ales in urma recunoasterii contraventiei de catre dvs.,este una legala
In criza asta de locuri de parcare, locurile pentru persoanele cu handicap sunt excesiv de multe, si niciodata utilizate de cine ar trebui: logic ar fi sa fie proportionale cu numarul masinilor adaptate persoanelor cu handicap - sau macar sa li se emita permise de parcare pe acele locuri si altor persoane indreptatite - care de exemplu transporta in mod frecvent in masina lor neadaptata pentru a fi condusa de persoane cu handicap, persoane cu handicap care nici nu ar putea conduce o masina. Sau pentru persoanele cu handicap care conduc o masina obisnuita nemodificata. Pana la urma notiunea de persoana cu handicap este foarte larga, si asa cum s-a mai subliniat, in Romania sunt foarte multi detinatori de certificate de persoane cu handicap.
2007_rozi a scris:

Aveti posibilitatea sa platiti amenda in 48 de ore pentrui a putea beneficia de plata a jumatate din cuantumul stabilit si apoi sa contestati procesul verbal. In caz de anulare a procesului verbal sau de inlocuire a sanctiunii amenzii cu avertisment, in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile solicitati restituirea sumei platite cu titlu de amenda.



Cu permisiunea Dvs. fac precizarea ca in termen de 2 zile lucratoare aveti posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii prevazute pentru respectiva contraventie.
Numai bine va doresc
Multumesc tuturor. Am platit amenda (1/2) si urmeaza sa concep o contestatie catre judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bistra bistra In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Andreei40 Andreei40 Sunt persoana cu handicap și am fost amendat ca nu am respectat distanță fata de colțul intersecției specific ca mașina era parcata in parcarea ... (vezi toată discuția)