avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri in legatura cu un angajament de donatie sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri in legatura cu un angajament de donatie sau vanzare cumparare

Am un apartament care a fost cumparat prin credit cu ipoteca si care, datorita unor neplati la termen, a ajuns la o societate de recuperari care a preluat dosarul imobilului si, implicit, suma datorata. Aceasta firma, ulterior, printr-un executor judecatoresc, recupereaza suma datorata prin impunerea propririi pe conturile titularilor de credit.
Fiica mea intentioneaza sa faca un imprumut pentru nevoi personal pentru a achita in totalitate datoria ramasa catre executor si pentru a scoate astfel apartamentul de sub ipoteca, cu conditia ca ambii parinti sa isi ia angajamentul, in scris (de tip autentificat) ca ii vor ceda apartamentul fie prin donatie cu uzufruct fie prin vanzare cumparare cu prioritate.
Pot realiza acest angajament scris? Si daca da, prin ce modalitati?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:00, 3 Martie 2017
Antecontract de vanzare cumparare sau oferta de donatie.
Anterior achitarii datoriei ramase la imobil pot sa inchei o oferta de donatie/vanzare - cumparare? Fata mea vrea o garantie, in scris, inainte de plati personal suma totala catre executor si inainte de scoaterea de sub ipoteca a imobilului. Ce angajament in scris sa iau pentru a-i certifica faptul ca o sa fie singura persoana careia ii donez/vand imobilul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu prea puteti anterior, pentru ca la perfectarea actului notarul solicita de la Carte Funciara un extras de autentificare unde apare sarcina pe bun. Trebuie ca acel extras de autentificare sa fie "curat", sa fie radiata ipoteca.
Insusi antecontractul e o promisiune de vanzare catre o anumita persoana :) Cam asa e rolul lui, ca va luati obligatia de a vinde imobilul lui X, pana la data de...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unui credit tusu tusu Buna ziua, este foarte posibil sa fiu nevoit sa returnez niste bani unei companii. nu am proprietati si nici venituri. in schimb, in urma cu cativa ani, am ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)