avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare persoana handicap urmata de reincadrare in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare persoana handicap urmata de reincadrare in munca

Buna ziua.

As avea o singura intrebare si rugaminte.

Sunt o persoana cu handicap accentuat si ma incadrez in cerintele necesare pentru a iesi la pensie normala (avand stagiul de cotizare implinit si varsta de pensionare redusa datorita handicapului). In acest sens, vreau sa va rog sa imi spuneti daca ar fi posibil ca, dupa ce voi iesi la pensie, sa ma pot reincadra in munca in orice forma?

Multumesc foarte mult pentru amabilitate.

Ani
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:17, 13 Septembrie 2009
Buna ziua,

In prezent, dispozitiile Legii nr. 19/2000 permit cumulul drepturilor de pensie pentru limita de varsta cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala.

Ce va fi in viitor, vom vedea! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
D-na Gabriela, va multumesc mult pentru raspuns.

Iar ca o continuare a intrebarii de mai sus, v-as ruga, daca se poate, sa imi spuneti daca, dupa ce voi iesi la pensie si ma voi reincadra in munca, la noul loc de munca voi mai putea beneficia de aceeasi reducere a impozitului pe salariul obtinut (de care beneficiez acum, inainte de a iesi la pensie, ca urmare a handicapului accentuat)?

O duminica placuta.

Ani
Bineinteles, o sa beneficiati in continuare de reducerea impozitului pe veniturile realizate din activitatea prestata ca salariat.

O saptamana usoara va doresc! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grupa l Maria45 Maria45 va rog sa-mi spune-ti si mie daca ma pot incadra sa ies la pensie deoarece am lucrat 26 de ani dintre care 20 de ani numai la grupa l. am 54 de ani. si a-si ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate bv_dee bv_dee Buna ziua.As dori sa stiu exact daca ma pot pensiona de invaliditate.Sunt nascuta in 1963 sunt incadrata din anul 1981 in munca cu handicap preexistent ... (vezi toată discuția)