avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + pensie alimentara din Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + pensie alimentara din Germania

Buna ziua, sunt salariat la o Firma in Germania cu contract de munca legal. Anul trecut am intentat divort de sotia mea cu care am si un copil minor ( amandoi locuiesc in Romania ).As dori daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii legate de pensia alimentara pe care trebuie sa o platesc pentru copilul meu.Conform legilor din Romania pensia alimentara este echivalentul a 25 % din salariul net. Daca eu nu achit lunar suma hotarata de Instanta 400 De euro de exemplu si achit doar 300 de Euro, exista posibilitatea sa imi fie oprita suma respectiva din salariu aici in Germania de catre Firma la care sunt angajat?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:32, 3 Martie 2017
Daca fosta sotie va obtine un titlu executoriu european, da, va putea pune in executare diferenta.
av. Ileana Alina Schwarz
Dacă instanța de judecată a hotărât să plătiți 400 Euro, este evident că sunteți obligat să plătiți acea sumă. Puteți să fiți executat silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crearea unui titlu executoriu european pentru creanţele necontestate silster silster Fostul sot ultima pensie de intretinere a platit la 14.04.2015, dupa ce instanta a condamnat la un an de inchisoare cu executare , si dupa recurs la un an de ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, Am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, in urma unui Bilet la ordin investit cu formula executorie. Am facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - relocare ue buna ziua, sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , ... bocos bocos Buna ziua, Sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , cu stabilire de comun acord la o pensie alimentara de aprox .25 % din salariul castigat la ... (vezi toată discuția)