avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de a beneficia de somaj

buna seara.astazi am primit vestea ca de la 1 aprilie se inchide magazinul in care lucrez.precizez ca lucrez de 5 ani si ma intereseaza daca ma poate da in somaj.care sunt conditiile sa pot beneficia de somaj? multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
mihni, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihni , utilizator 21:51, 3 Martie 2017
Buna seara,
Trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni, cu 8 ore pe zi, sau 24 de luni cu 4 ore pe zi.
Si sa va fie incetat contractul de munca cu desfintarea locului de munca.
Diana.
multumesc frumos.
Motivul concedierii nu va este imputabil, deci aveti dreptul la indemnizatia de somaj. De asemenea, indepliniti si conditia de a avea vechimea necesara: minim 12 luni lucrate in ultimele 24.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 6 luni de activitate ppetruta ppetruta Buna ziua, in cazul in care s-a desfintat postul, iar angajatul nu a lucrat decat 6 luni, iar inainte de acest loc de munca a mai lucrat doar prin anii '80, ... (vezi toată discuția)
Concediere kiro kiro As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari? (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)