avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Spray lacrimogen
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Spray lacrimogen

In urma unei sicanari in trafic am folosit spray-ul lacrimogen,dupa ce va voi povesti intamplarea astept un raspuns cu ce as putea pati in cazul relatat:

Eram in trafic intr-un oras pe un drum cu 2 benzi/sens, la un moment dat prima banda era ocupata cu o masina stationata pe avarii ,in dreapta mea (paralel cu mine)un conducător in varsta de aprox 50 ani imi taie calea fara semnalizare fara nimic,ii fac un flash iar d-lui ca multumire ca l-am "lasat" sa se bage pe banda mea da geamul jos si imi arata unele semne obscene.
Gestul facut m-a iritat si am pornit dupa d-ul sofer sa ii cer explicatii de ce a apelat la acest gest.
Dupa cativa km d-ul sofer parcheaza masina pe o straduta,am oprit langa el,m-am dat jos sa-l intreb ce înseamnă gestul facut si sa ii bat obrazul,in acel moment d-ul sofer a devenit recalcitrant,adresandu-mi injurii si devenea violent (cauta in masina vreun obiect sa ma loveasca)
vazand ca in loc sa purtam o discutie civilizata lucrurile au degenerat am fugit la masina si am luat spray ul cu piper si i-am administrat un jet apoi am plecat (m-am panicat nu stiam ce sa fac si cum sa reactionez)
Am parcat masina pe o strada alaturata si intre timp aparuse un echipaj de la smurd si unul de la politie(chemate de d-ul sofer care din agresor a pozat in victima)
Daca a dat declaratie la politie cu nr.auto(in caz ca l-a retinut) ce as putea pati???
V-as fi foarte recunoscător sa primesc un raspuns la isprava facuta.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 19:48, 30 Martie 2017
In cazier sunt consemnate numai condamnarile in urma unui sentinte ramasa definitiva .
Identificarea se poate face cerand firmei de leasing la ce firma e masina iar odata aflata firma cerut numele utilizatorului masini din actele conducerii firmei .
De asemenea exista posibilitatea retinerii numarului sau existenta unei camere dashbord
care a surprins intreg incidentul sau o institutie cu camere exterioare .
De asemenea poate iesi si scandal la serviciu daca erati in timpul programului sau daca nu atunci inseamna ca foloseati masina de serviciu in scopuri personale si iar nu e bine deoarece cheltuielile cu masina de serviciu se deduc si rezulta evaziune ...
Politiei nu agreaza persoanele care-si fac singure dreptate (si nici altor organe ale statului) .
Daca politia i-si face treaba ,pata de pe cazier va fi ultima grija .
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt conștient că nu am reacționat corect,am reacționat la nervi,regret ce am facut insa faptul este consumata ce as mai putea face...astept sa vad ce va urma..
Asta imi va fi o lectie si cu siguranță pe viitor nu voi mai proceda la fel...au trecut 5 zile si stau numai in stres si ma gandesc cu regret la ce am facut.
Cercetarea poate dura mai multe saptamani ,pana vine raspunsul de la societatea de leasing , dupa aceea de la firma la care e masina pt identificare conducator auto si numai dupa acea puteti fi chemat - asa pe cine sa cheme,masina cu numarul x?
Cum spuneti ,regretati gestul dar impacarea partilor inlatura raspunderea penala ,impacare care se face cel mai ades cu o suma de bani ,mai rar numai cu scuze (+cenusa in cap) .
Pana va vine citatia vedeti-va de viata si de alte cele ,posibil ca cetateanul sa nici nu fi depus plangere .
Lau179 a scris:

Puneti-va in locul celuilat si vedeti ce parere ati avea despre situatia creata!


Ma pun eu in locul celuilalt. Atat timp cat caut prin masina ranga sa atac, e clar ca exista posibilitatea ca "adversarul" sa riposteze.

Cand gresesti, iti ceri scuze! Nu arunci degete pe geam!

Alte discuții în legătură

Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Accident provocat intentionat (ipotetic) ionut_b ionut_b Buna ziua! Va deranjez cu o alta dilema. Povestea este imaginara si se deruleaza astfel: Dupa ceva diferente de opinii cu un alt sofer din trafic, aflandu-ma ... (vezi toată discuția)