avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate imobil

Parintii mei au cumparat o casa, care in viitor va fi a mea, iar ea a fost trecuta pe numele meu si al sotiei.
Acum au aparut ceva probleme intre mine si sotie, si nu mai pot avea incredere deplina in ea, iar eu as dori sa fac cumva cat mai repede, cu acordul ei, sa fac sa fiu doar eu proprietarul, adica in caz de partaj sa nu aiba nici un drept.
As vrea sa fac ceva la notar, dar nu stiu ce sau cum as putea face, si daca este neaparata nevoie de actele casei, caci nu sunt la mine, si as vrea sa stiu daca se poate face fara, sa dea ea o declaratie, cum ca nu are nici un drept asupra casei sau ceva de genul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 17:38, 13 Septembrie 2009
Cine a dat banii pentru cumpararea casei? Cine figureaza pe actul de vanzare-cumparare? La cine se afla acum acest act? Notarul nici nu discuta decat cu actele in fata pentru ca raspunde de solutia pe care v-o propune.
Daca sotia figureaza pe actul de vanzare-cumparare nu poate renunta la partea ei decat prin donatie sau vanzare catre dvs. Dar va renunta de buna-voie?
Inainte de toate ca imi pare putin ambigua formularea.
Daca casa a fost deja cumparata pe numele dvs. si al sotiei ... de ce spuneti ca ”va fi a mea”?
D.p.d.v juridic casa este deja a dvs. a sotilor adica. (nu a dvs. personal .. si nu va fi ..ci este)
Indiferent ce acte vreti sa faceti aveti nevoie de actele casei.
Apoi, fiind coproprietari nimic nu se poate face fara acordul sotiei caci coproprietari fiind- aveti aceleasi drepturi asupra casei-.
In atare situatie ... ceea ce puteti face -si daca sotia dvs. va dori acest lucru- este ca odata introdusa actiunea de desfacerea a casatoriei sa faceti si partajul bunurilor in acest partaj ea putand sa renunte la orice pretentie asupra casei -pe calea unei tranzactii-.
In ipoteza in care sotia nu doreste acest lucru .. nu aveti decat sa solicitati partajul si sa incercati sa dovediti ca bunul a fost achizitionat cu bani de la parintii dvs. si pe cale de consecinta aveti o cota de contributie mai mare la dobandirea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate asupra garsonierei pe care o avem împreună. ce documente trebuie făcute? majestik majestik Sotia dorește să renunțe la dreptul la proprietate de la garsoniera pe care o avem împreună. Ce documente trebuiesc făcute si cu aproximație cam cât ar ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)
Partaj între soți: cum se procedează când unul dintre ei renunță la partea care, în mod legal, i s-ar cuveni? Miriam22 Miriam22 Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, ... (vezi toată discuția)