avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie dupa sotul decedat.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie dupa sotul decedat.

Buna ziua. Sotul meu a murit in anul 2010 si avea 56 de ani si vechime in munca 39 ani. Lucra ca sofer. Atunci a primit fiica mea minora jumatate din pensia care I s-ar fi cuvenit sotului meu, calculata atunci ca fiind anticipata el neavand varsta de pensionare la acel moment. Intrebarea mea este: eu acum am 59 de ani, nu am vechime in munca mai mult de 5 ani , pot iesi la pensie cand implinesc varsta legala de pensionare si sa primesc pensie de pe urma sotului decedat? Cum se va calcula aceasta? Dupa vechimea avuta de el la momentul decesului sau va ramane suma care s-a calculat in 2010 , Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 15:36, 5 Martie 2017
Cand impliniti varsta standard de pensionare beneficiati de pensie de urmas daca ati fost casatorita legal 15 ani (dar nu mai putin de 10). Punctajul va fi 1/2 din punctajul decedatului care se va inmulti cu valoarea punctului de acum ( aceea va e pensia care rezulta). Punctajul inl aveti pe decizia de pensie de urmas a fetei.
Acte necesare - in copie xerox- BI/CI al dvs, certificatul dvs de nastere si de casatorie, certificatul de deces al sotului, decizia de pensie de urmas a fetei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie limita de varsta ContSters337224 ContSters337224 Buna ziua, Am implinit varsta de 60 de ani si am primit decizia de pensie pe limita de varsta. Sotul meu a decedat de 5 ani si nu a avut decizie/talon de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas perianumarieta perianumarieta Buna ziua,tatal meu a murit acum 14 ani,mama are pensie mica ,nu mi aduc aminte cat,i s a zis ca nu are dreptul la pensie de urmas,de pe urma sotului,e ... (vezi toată discuția)
Pensie sinanpasa sinanpasa mama are 59 de ani impliniti in aprilie si 20 de ani in campul muncii.Cand are dreptul la pensie?.Mentionez ca tata a decedat si nu a beneficiat de pensie de ... (vezi toată discuția)