avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim obligatoriu?

Buna ziua ! Sunt angajat la o firma privata de telecomunicati cu salariu minim. Contractul a fost semnat in ianuarie 2017 , inainte de modificarea salariului minim de la 1 februarie. Ei sunt obligati sa modifice la noul salariu sau raman cu cel vechi? Din ce am intrebat eu mi s-a spus ca nu se modifica pentru ca este firma privata si acel minim pe economie este doar pentru bugetari. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 6 Martie 2017
Si eu sunt angajata la o firma privata de putin timp, dar am semnat pentru marirea slariului minim acum 2 saptamani. Nu cred ca e doar pentru bugetari
Indiferent de sectorul de activitate, bugetar sau privat, incepand cu 01.02.2017, niciun angajator nu poate stabili salariulde bază sub nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

In speta, puteti sesiza Inspectia Muncii/ITM daca salariul dvs este sub nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată (1450 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Mod majorare salariu minim brut liliana111 liliana111 Buna ziua. Ca urmare a H.G. nr. 1/2017 prin care se majoreaza salariul minim brut incepand cu 01.februarie 2017, de la 1250 la 1450 si, potrivit O.U.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare ceaunica ceaunica Buna ziua, am fost incadrat ca personal contractual clasa 53, coeficient 3,61 cu un salariu brut de incadrare de 1023 lei la care se calculeaza un spor de ... (vezi toată discuția)