avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua! Locuiesc in concubinaj cu un barbat de sase ani. In urma cu cinci ani a achizitionat casa in care locuim pe legea 112 de la Administratia fondului imobiliar. mai avem de achitat cinci ani la casa. De ceva vreme imi tot spune ca vrea sa-mi faca testament pentru a ma lasa asigurata. Precizez ca nu a fost casatorit niciodata, nu are nici un copil. Din familia lui mai traieste mama, doua surori si mai are o nepoata din partea unei surori care a decedat. Un testament ar fi solid in fata celorlati din familia sa? In ce conditii se poate face un testament sa nu poata fi atacat in instanta?
Cel mai recent răspuns: adorama , utilizator 18:20, 6 Martie 2017
Mama in calitate de mostenitor rezervatar(ascendent privilegiat)poate ataca testamentul in ce priveste rezerva succesorala.
Dar in lipsa mamei(ea decedand) cine mai poate ataca testamentul? Este nevoie ca noi(eu si sotul) sa le aducem la cunostinta faptul ca se va face un testament in favoarea mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - testamente intre concubini Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj 20 de ani cu o femei. Ei și-au făcut testament unul in favoarea celuilalt. Din păcate ea a decedat . În testament este ... (vezi toată discuția)
Mostenire dory.na dory.na Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca cineva si pe mine intr-o situatie.Daca eu nu am copii,am insa doi nepoti de frate dar vreau sa las o parte mare din averea ... (vezi toată discuția)