avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Altcineva a obținut autorizație de construcție pe ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Altcineva a obținut autorizație de construcție pe proprietatea mea.

Ce se intampla cand cineva intra in posesia actelor de proprietate si cu acestea obtine certificat de urbanism,autorizatie construire,falsifica contracte de comodat. Care este pedeapsa ??
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 00:06, 12 Martie 2017
Problema este urmatoare! Socrii mei locuiesc impreuna cu mine,sotul este plecat! Au intrat in posesia tuturor actelor de proprietate ale casei..si cu aceste acte s_au dus la primarie si au depus si au si obtinut acte,gen certificat de urbanism,cerere autorizatie deconstruire ptr o anexa gospidareasca ce exista deja de ani. In aceasta anexa ei au deschis un magazin,so si_au facutcintract de comodat fals intre ei si sotul meu care este plecat de 4 ani. Mentionez ca primaria le_a acceptat cererile si le_au si eluberat actele originale fara stirea mea. Cum pot face dreptate? Este clar ca socrii au folosit actele ns de proprietate in folosul petsonal si in.beneficiul lor..
Vă rugăm să respectați regulamentul de postare.Așteptați un răspuns și apoi scrieți din nou, sau editați mesajul în timp util. Mulțumim pentru înțelegere.
Referitor la problema dvs., în primul rând sunteți convinsă că soțul dvs. nu știe nimic despre ceea ce au făcut socrii dvs.? Că nu a existat o înțelegere între socrii dvs. și fiul lor?
Dacă nu există o asemenea înțelegere, iar ei au acționat de unii singuri, dvs, dacă sunteți coproprietar cu soțul, puteți încerca să îi trageți la răspundere pe cei de la primărie, care au găsit de cuviință să le acorde acele autorizații, fără drept.
Purtați o discuție seioasă cu socrii dvs., prin care le cereți explicații.
Totuși, în perioada când au deschis magazinul, nu ați încercat să vă opuneți? Nu ați înteprins nimic pentru a-i împiedica să își pună planul în aplicare?
Imi cer scuze,nu stiam in ce consta regulamentul. In primari am facut cereri la,care au refuzat sa imi raspunda in.scris,verbal mi_au dat drept raspuns ca nu stiau ca eu nu sunt de acord sau ca nu am.stiut ca socrii au depus aceste cereri. Tin sa precizez ca locuiesc in mediul rural. Am facut sesizare scrisa prin care am demonstrat ca actul de conodat gratuit depus ptr autorizatia de funcionare este fals,drept urmareli s_a suspendat autorizatia.in privinta actelor,mi s_au eliberat copii conform cu originalul,ptr ca originalele au fost eliberate socrului. Intentionez sa dau in judecata si primaria. Sotul nu era nici el la curent,in aceasta perioada el nefiind in stare de libertate si in afara tarii. Practic,mi_au retinur actele casei si refuzand sa mi le dea,am facut cerere la primarie. Primaria mi_a raspuns ca nu imi poate da copie conform.cu originalul la autorizatia de construire din 2010 spunand ca au constatat ca lipseste semnatura secretarului,iar procesul verbal de receptie nu figureaza deloc in arhiva primariei,desi au fost eliberate in 2010 de catre primarie. Tot atunci am.cerut si copii la toate actele in ceea ce priveste imobilul unde isi desfasoara activit comerciala,si am.constatat cu stupoare ca pe aceasta anexa care era deja construita dar fara,acte,s_au emis cereri in numele meu si al sotului ptr certificat de urbanism si autorizatie deconstructie construire cu toata documentatia necesara si i s_au eliberat tot socrului originalele. Se poate demonstra clar ca socrul a fost ajutat de catre primarie sa se poata folosi de identitatea si proprietatea noastra fara ca noi sa il imputernicim ptr a face aceste demersuri. El a semnat si el asa primit originalele. Datorita faptului ca sotul este incarcerat,mie mi_au spus ca nu am.nici un drept si ca dacanu imi convine pot pleca. Exista plangeri la politie ptr faptul ca sunt recalcitranti si in prezenta copikului meu. In prezent ei ocupa ilegal spatiul in care isi desfasoara activitatea si nimeni nu le spune nimic. De unde sa incep si cui sa ma adresez ptr a se face dreptate?
Dacă nu veți găsi o cale consensuală, soluția ar fi să solicitați evacuarea lor de pe terenul/din imobilul dvs.,.Acest lucru presupune, în final, o acțiune judecătorească, ceea ce desigur va necesita ceva timp și costuri.
In ceea ce priveste actele casei,primaria nu este obligata sa detina in arhiva copii ale documentelor eliberate? Este normal ca mie in.calitate de proprietar sa nu mi se elibereze niste copii conform.cu originalul,iar socrulyi care nu este proprietar sa ii elibereze acte emise in numele meu? Mentionez ca cei din.primarie stiau ca socrul mi_a luat actele si ca nu dispun de alte copii .. mi s_a spus din.primarie ca daca vreu pot face din nou documentatia ptr o noua autorizatie de construire deoarece cea veche din cauza lupsei sembaturii..a devenit nula. Dar in acelasi timp ,autorizatia de construire a,imobilului ptr magazin de care eu habar nu aveam..este valida chiar daca ny a fost emisa conform.legii la,cererea proprietarulyi. Abuzurile se tin lant,legate .. dau in judecata socrul sau primaria?

Alte discuții în legătură

Autorizatie functionare Cris 78 Cris 78 Socrul meu a desfasurat o activitate comerciala in perioada 2013-2017 avand o firma PFA,existand un contract de comodat pentru sediu social avand adresa casei ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic eliberat altcuiva decat proprietarului Micaioana Micaioana Buna ziua! Am constatat zilele acestea ca sunt posesoarea unui certificat energetic emis in numele meu si al sotului,desi noi nu am facut niciodata cerere ptr ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gratuit expirat Micaioana Micaioana Buna ziua!! Va rog sa ma sfatuiti cum.sa procedez..detin o anexa gospodareasca in care socrul meu a deschis un magazin. Problema este ca socrul a facut ... (vezi toată discuția)