avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat energetic eliberat altcuiva decat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat energetic eliberat altcuiva decat proprietarului

Buna ziua! Am constatat zilele acestea ca sunt posesoarea unui certificat energetic emis in numele meu si al sotului,desi noi nu am facut niciodata cerere ptr asa ceva. Cineva din familie s_a imposesat de actele ns de proprietate si a refuzat sa ni le restitue. In acest timp a obtinut autorizatie de construire la o anexa gospodareasca facand cerere la primarie in numele ns iar primaria a eliberat autorizatia tot acestei persoane desi nu era proprietarul din acte. Cu aceste,aceasta pers a facut si un contract de comodat fictiv tot fara stirea ns in calitate de proprietari si desfasoara o activit comerciala. Deoarece aceasta pers nu a vrut sa imi inapoieze actele,m_am dus la primarie sa cer copii,aici am.descoperit ca anexa gospodareasca figura ca si imobil nou construit,si cand primaria mi_a eliberat copiile existente in.arhiva deoarece eu nu stiam de aceste acte emise,printre copii mi_au dat si.un certificat energetic de care eu nu.aveam habar. Intrebarea mea este,cum poate o persoana sa depuna cereri ptr diverse acte in numele altei persoane..chiar daca a prezentat diverse acte de proprietate dar din care reiesea clar ca persoana care depune cererea nu este si proprietarul ?
Cel mai recent răspuns: Micaioana , utilizator 14:55, 10 Martie 2017
Pentru intelegerea problemei incercati sa va exprimati utilizand cuvinte si nu prescurtari
Probabil ca persoana in cauza a desfasurat demersuri cu atentii...sau angajatii primariei nu au verificat responsabil identitatea solicitantului
Cei din primarie au observat ca cel care solicita cererea nu este proprietarul,s_a mers "pe cunostinte" sa zicem. Daca angajatii primariei isi faceau treaba cum trebuie,nu i se acceptau cererile si nu i se eluberau actele in original acestui individ. Am facut cerere scrisa la primarie prin care am cerut sa mi se raspunda in baza carei lego au emis aceste acte fara ca,acest individ sa aiba procura de la noi in calitate de proprietari. Si surpriza,au refuzat sa imi raspunda!! Pot da in judecata primaria pentru prejudiciul suferit?
Probabil că s-a considerat că folosința imobilului a fost transmisă prin contractul de comodat, ce conține semnături false.
Faceți o plângere penală împotriva acelei persoane și a persoanelor ce au dat dovadă de neglijență.
Avand in vedere cate acte au fost depuse, semnate, obtinute in numele dvs, certificatul de performanta energetica ar trebui sa fie ultima problema.
În certificatul de performanţă energetică a clădirii sunt cuprinse date privind consumul de energie al unei clădiri sau al unei unităţi de clădire. Deci este un document "inofensiv".
Am fost azi la primarie sa intreb in.baza carui drept i_au acceptat cererile si au eliberat autorizatia si celelalte acte si d_na de la secretariat si un angajat al.primariei mi_au spus ca datorita faptului ca este ruda cu mine si ca eu nu am.anuntat la primarie ca nu sunt in relatii bune cu aceasta ruda ,ei nu aveau de unde sa stie ca nu sunt la curent cu aceste lucruri. Au spus ca gradul de rudenie justifica toate aceste acte. Mentionez ca am facut cerere scrisa sa mi se dea exolicatii,acum trei luni la care nu au vrut sa imi raspunda,dar verbal mi se dau tot felul de justificari. Am intrebat de certificatul energetic deoarece este clar ca aceasta ruda,cu actele ce le obtine in.numele meu actioneaza in folosul lui personal si toate acestea le face cu sustinerea primariei!! Eu nu cred ca gradul de rudenie inlocuieste o imputernicire sau procura ptr a delega pe cineva sa actioneze in numele meu! Gresesc? Va multumesc ptrraspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altcineva a obținut autorizație de construcție pe proprietatea mea. Micaioana Micaioana Ce se intampla cand cineva intra in posesia actelor de proprietate si cu acestea obtine certificat de urbanism,autorizatie construire,falsifica contracte de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gratuit expirat Micaioana Micaioana Buna ziua!! Va rog sa ma sfatuiti cum.sa procedez..detin o anexa gospodareasca in care socrul meu a deschis un magazin. Problema este ca socrul a facut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare Cris 78 Cris 78 Socrul meu a desfasurat o activitate comerciala in perioada 2013-2017 avand o firma PFA,existand un contract de comodat pentru sediu social avand adresa casei ... (vezi toată discuția)