avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat gratuit expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat gratuit expirat

Buna ziua!! Va rog sa ma sfatuiti cum.sa procedez..detin o anexa gospodareasca in care socrul meu a deschis un magazin. Problema este ca socrul a facut un.contract de comodat intre mine respectiv sotul si el(socrul),fara stirea noastra. In baza acestui contract a obtinut autorizatie dede functionare. Cand am.descoperit acest lucru am depus acte prin.care am.dovedit ca sembaturile sunt false si i s_a anulat autorizatia. La insistentele socrului,spunand ca a realizat ca a gresit dar sa ii dam.totusi un termen ptr a gasi o solutie,ptr ca nu are ce face cu stocul de marfa daca nu mai poate functioneaza i_am facut un.contract de comodat pe trei luni..ca un ragaz,problema este ca acest contract a expirat de o luna si ceva si el inca nu a eliberat spatiul. Daca ii trimit notificare prin posta cu confirmare de primire cerand sa elibereze spatiul,este de ajuns sau treb sa fac ordin de evacuare in baza falsului ce l_a comis? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:34, 13 Martie 2017
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti civilizat, ca rudele, atunci va trebui sa apelati la instanta conform dreptului comun sau prin procedura de urgenta conform prevederilor art. 1093 si celelalte C.Pr.Civ.
Nu stiu cum.sa ma inteleg civilizat,intial socrul a intrat in posesia actelor mele de proprietate,cu aceste acte s_a dus la primarie si a cerut cerere de autorizatie de constructie la aceasta anexa gospodareasca care exista de ani dar fara acte. Dar ca sa poate deschide magazin a trebuit sa figureze in.acte,si cu sprijinul primariei socrul meu a obtinut autorizatie de constructie,apoi cu ajutorul contractului de comodat a obtinut autorizatia dede functionare. Practic,s_a folosit de identitatea si proprietatea lui in scopurile lui,eu fiind in necunostinta de cauza. Mentionez ca primaria mi_a spus ca ei erau indreptatiti sa elubereze lui si nu.proprietarilor aceste acte in.baza gradului de rudenie. Eu am.incercat sa ma inteleg cu ei,drept dovada i_am facut un contract de comodat gratuit rugandu_l in s himb sa imi dea inapoi actele originale de proprietate cu care el a obtinut ulterior autorizatia ptr anexa. Acum spune ca nu le mai are,ca le_a pierdut,primaria imi zice ca ei la arhiva nu.au decat copii,si nu imi pot elibera copii conform cu originalul desi cred ca arhiva primariei trebuie sa detina un exemplar din fiecare act. Eu sunt cea pagubita si furata si dumnealui sta bine mersi abuziv pe proprietatea mea. Este posibil?
Buna ziua,
Lasand la o parte faptul ca "Rudele ni le da Dumnezeu!", va sfatuiesc sa va adresati instantei asa cum v-am indicat mai sus.
Am spus sa evit,datorita imprejurarilor deoarece sotul este plecat de 4 ani,de aceea cred ca au si comis aceste abuzuri. Problema este ca am.o fetita de 11 ani afectata de situatie conflictuala deoarece pe langa aceste abuzuri,au existat certuri si plangeri la politie. Am documente medicale ce atesta probl emotionale ale copilului datorita situatiei din familie. Mentionez ca socrii stau in casa cu mine,refuzand sa plece desi detin.un.apartament in proprietate. Deoarece rudele ni le da d_zeu,nu am intreprins nimic impotriva lor in ciuda acestor abuzuri,dar situatia a devenit foarte grava. Si imi este teama sa nu mi se reproseze ca fac rau rudelor desi este clar si evident ca este invers! Multumesc!
Buna ziua,
Discutati si cu sotul aceasta situatie atunci cand vine in tara!

Alte discuții în legătură

Altcineva a obținut autorizație de construcție pe proprietatea mea. Micaioana Micaioana Ce se intampla cand cineva intra in posesia actelor de proprietate si cu acestea obtine certificat de urbanism,autorizatie construire,falsifica contracte de ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic eliberat altcuiva decat proprietarului Micaioana Micaioana Buna ziua! Am constatat zilele acestea ca sunt posesoarea unui certificat energetic emis in numele meu si al sotului,desi noi nu am facut niciodata cerere ptr ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare Cris 78 Cris 78 Socrul meu a desfasurat o activitate comerciala in perioada 2013-2017 avand o firma PFA,existand un contract de comodat pentru sediu social avand adresa casei ... (vezi toată discuția)