avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

datorita unor probleme personale am nevoie de concediu pt o perioada de 3 saptamani.
in ce conditii pot cere angajatorului concediu fara plata, mentionez ca nu am gasit stipulat in contractul de munca ceva legat de acest lucru.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 6 Martie 2017
Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, verificati in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului ce este prevazut in legatura cu acordarea CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Alina 2778 Alina 2778 Cat timp imi pot lua concediu fara plata si ce se intampla cu contractul de munca dupa ce expiră perioada de concediul fara plata? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Roxa0 Roxa0 Buna ziua, Lucrez intr-o corporatie de 10 ani. Mi-am gasit de lucru in strainatate si nu as vrea sa demisionez de la actualul loc de munca pentru ca desi ... (vezi toată discuția)