Detin o I.I. cu sediul in proprietatea privata in jud. Calarasi. De ceva timp firma nu mai aduce profit si nu as vrea sa o mai tin activa. Am incercat sa aflu ce pasi trebuie sa fac pentru a inceta activitatea, dar nu am primit niciun raspuns concret. Daca se poate sa imi spuneti si mie ce acte am nevoie, si unde sa merg cu ele, ma chinui de jumatate de an si pana acum nu am facut altceva decat sa completez o gramada de cereri si sa ma plimb de colo colo, ca nu sunt ce trebuie sau nu m-am dus unde trebuie. Ce anume trebuie sa am in vedere si ce trebuie sa rezolv inainte de a incerca sa inchid II. Stiu ca sunt foarte multe intrebari si probabil unele sunt banale sau prostesti, dar credeti-ma ca la cate am auzit si cat am umblat, totul este haos pentru mine.
Mai intai sa va achitati toate obligatiile fiscale la zi. Apoi cu actele de la infiintarea la Registrul comertului in original, mergeti tot la Registrul comertului unde completati un formular pentru radierea intreprinderii individuale, si platiti pentru asta si ceva la caseria lor. Apoi peste cateva zile cu copie dupa decizia de radiere de la ei, mergeti la finante si depuneti d220 si d200 pentru perioada de activitate din acest an si va vor da decizie de impunere cu ce aveti de plata sau de recuperat la impozitul pe venit si cass. Daca ati depus d600 la inceput de an, odata cu cele doua declaratii de mai sus depuneti si d601 pentru a va scoate din evidente ca platitor la cas..
Suspendare pfa
raulroman
Situație: doresc sa intru în concediu creștere copil și trebuie sa suspend activitatea PFA unde mai am de plătit pentru anul trecut în jur de 3500 de lei ... (vezi toată discuția)