avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Buna ziua :) sunt gravida si o sa nasc in 5 sept 2017. Sunt angajata la o firma , si as vrea sa stiu pana cand am obligatia sa vin la lucru ?
Cel mai recent răspuns: Ani Avram , Consilier juridic 14:34, 7 Martie 2017
Concediul de maternitate are o durată totală de 126 de zile calendaristice, ce se împarte în mod egal între concediul pentru sarcină şi concediul pentru lăuzie, punctul de referinţă fiind data naşterii copilului. Totuşi, există şi posibilitatea ca cele două concedii să fie compensate între ele, însă numai în funcţie de recomandarea doctorului şi opţiunea salariatei.

Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Naomi12 Naomi12 Bună ziua, Eu am început sa lucrez anul trecut pe data de 2 Nov. 2016, în februarie am aflat ca sunt insarcinata, iar din mai eu sunt în concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Prenatal mihaela-ciolea mihaela-ciolea Buna seara!Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca depasesc cele 42 de zile de lauzie?Adica doctora mea a gresit calculul,mi-a zis ca voi naste pe 12-14 ... (vezi toată discuția)