avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire + Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire + Uzucapiune

Salut dragi prieteni , adresez din nou o intrebare pentru a primi ca de fiecare data raspunsuri de foarte mare ajutor .
Mama mea impreuna cu inca 2 frati sunt mostenitorii directi a casei parintesti .
Unul dintre fratii mamei a ramas fara locuinta ( acum 15 ani ) si toti 3 frati au fost de acord sa-l lase sa stea in casa parinteasca pana cand isi va achizitiona o alta locuinta , lucru care nu sa intamplat. EL locuieste acolo de aproximativ 15 ani .
Cand au murit parintii , succesiunea nu a fost facuta , deci proprietar pe acel imobil nu sunt nici unul dintre frati .
Acum mamea mea a propus sa se faca succesiunea , pentru a se sti cu exactitate carui frate ii revine ce .
Evident dupa cum banuiti , din partea fratelui ce locuieste acolo s-au intampinat probleme .
El nu este de acord sa se faca acceasta succesiune si actele pe casa , spunand ca daca a stat acolo 13 ani , este casa lui . Si accepta aceasta succesiune doar daca ceilalti frati ii dau o suma de bani pe care el predinde ca a investit-o in casa .
Ce ma sfatuiti , si care sunt parerile ideilor voastre ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:40, 7 Martie 2017
Deschideti succesiunea pe cale judecatoreasca.
Cand judecatorul o sa faca partajul, o sa "accepte" sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marianalin marianalin Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri. Fratele cel mare locuiește in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei, si proces impotriva unchiului pentru casa bunicilor? Loli01 Loli01 Buna seara. Am creeat acest topic in speranta ca voi gasii indrumare. Bunicul meu a decedat in anul 1999 si mama mea a fost suficient de credula incat sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)